This template has been shared with you

You can use this email template by logging in to your email marketing account, going to the template page, clicking add template, and choosing the "Import" option.

Preview
Beste %FIRSTNAME%,

Ondanks de crisis die op dit moment gaande is, blijven we je op de hoogte houden van het laatste nieuws. Daarom hebben wij als MKB-platform ook deze week het belangrijkste nieuws op een rijtje gezet. Op deze manier blijf je nog steeds up-to-date!

Namens Hét Ondernemersbelang: veel leesplezier.
FINANCIEEL l JURIDISCH
Hoe lang houdt de winkelstraat dit nog vol?

De noodzakelijke maar gedwongen sluiting van de horeca en de intelligente vorm van een ‘lockdown’ heeft invloed op de (pin)omzetten van bijna alle branches. De horeca en branches zoals kappers en sportscholen zien minder of zelfs helemaal geen omzet. Drogisten en supermarkten zullen betere omzetten zien.

Hoe hard wordt de middenstand daadwerkelijk geraakt door de maatregel die is getroffen door de overheid? En hoelang is deze situatie economisch houdbaar?

Noodkredieten komen langzaam los - nieuwe aanpak is nodig

Terwijl ondernemersnetwerken op 10 maart nog terughoudend waren over de noodzaak van een noodfonds voor ondernemers, werd op 16 maart al de nieuwe BMKB-C garantieregeling versneld opengesteld om snel aan de te verwachten vraag te kunnen voldoen. Nu exact een maand na de openstelling, blijkt dat de regeling niet goed werkt door het vele papierwerk en beperkte capaciteit bij banken.

Dit is niet alleen een probleem in Nederland, ook in het VK blijkt dat 2/3 van de ondernemers te verwachten dat financieringen hen te laat zullen bereiken.

BEDRIJFSADVIES
Shopware, Mollie en Hipex starten samenwerking om getroffen ondernemers te steunen

De drie partijen komen met een gratis e-commerce starterspakket.

De coronacrisis treft ons allemaal, maar misschien lokale ondernemers nog het meest. Om deze hards getroffenen een hart onder de riem te steken, starten Shopware, Hipex en Mollie een unieke samenwerking met het idee dat we samen sterker zijn dan alleen.

De drie e-commerce partijen hebben een gratis pakket samengesteld, waarmee lokale ondernemers hun onderneming vliegensvlug naar een online omgeving kunnen verplaatsen. Ondernemers kunnen zich aanmelden via onlinestarthulp.nl.

THUISWERKEN
Dit heb je nodig om efficiënt thuis te kunnen werken

Thuiswerken wordt een steeds belangrijker onderdeel van de alledaagse bedrijfsvoering. Momenteel, door het coronavirus, maakt dit natuurlijk een gigantische sprong. Een goed moment om dus naar manieren te kijken hoe jij en je collega’s zo efficiënt mogelijk te werk kunnen gaan.

Want wat is er nu precies allemaal nodig om zo efficiënt mogelijk thuis te kunnen werken? In dit blogartikel lees je meer over de must-haves en handige hulpmiddelen om efficiënt thuis te kunnen werken.

 
info@ondernemersbelang.nl   l   0512 - 745220
 
%SENDER-INFO-SINGLELINE%
Privacy Verklaring  l  Uitschrijven