This template has been shared with you

You can use this email template by logging in to your email marketing account, going to the template page, clicking add template, and choosing the "Import" option.

Preview
Beste %FIRSTNAME%,

Niet iemands diploma, maar iemands werkervaring en skills zouden leidend moeten zijn op de arbeidsmarkt. Dat zorgt voor een inclusievere arbeidsmarkt, draagt bij aan een leven lang ontwikkelen en bovendien is het gunstig voor de veerkracht en wendbaarheid van de arbeidsmarkt. Maar hoe geef je dat vorm? Wat moet je als ondernemer hiermee? Wat verandert er bij de werving van personeel? We spraken met Annet de Lange, lector Human Resource Management bij de HAN University of Applied Sciences (HAN), Emile van Nassau, senior HR adviseur en Noloc erkend loopbaanprofessional bij Gemeente Lingewaard en Jos Sanders, Lector Leren tijdens de Beroepsloopbaan ook bij de HAN.

Namens de regiomanager Johannes Swieringa: veel leesplezier.

Fijne feestdagen en een gezond 2021!
Niet diploma maar skills leidend voor inclusievere en wendbare arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt verandert in rap tempo. Door digitalisering en robotisering veranderen beroepen of verdwijnen helemaal; teveel potentieel staat aan de kant; de arbeidsmarkt leunt op een traditioneel lineair loopbaansysteem, van school naar werk naar pensioen. De werknemers moeten voortdurend bijleren of omscholen om te kunnen voldoen aan de nieuwe eisen van hun beroep. Te vaak kunnen mensen niet meedoen omdat ze geen diploma hebben of een diploma dat niet geldig is in hun nieuwe thuisland.
The Economic Board start nieuw cluster Arbeidsmarkt

Renate Bouwman is gepokt en gemazeld op het thema human capital, waarop ze sinds 15 november jl. actief is als civic entrepeneur van het randvoorwaardelijke cluster Arbeidsmarkt. Zo’n zes jaar geleden richtte ze de Droombaanfabriek op. Een bureau voor talentontwikkeling en als zodanig gesprekspartner voor mkb-ondernemers, leidinggevenden en medewerkers.
“We bieden werkgevers graag ondersteuning en advies in Covid-19 tijd”

De Covid-19 maatregelen hebben ingrijpende gevolgen voor ondernemers en voor grote delen van de arbeidsmarkt. Het steun en herstelpakket moet de ergste schokken dempen. Het UWV is één van de partijen die ondernemers ondersteunt bij hun vragen om de Covid uitdagingen het hoofd te bieden. Ondernemers zijn namelijk erg belangrijk in het gaande houden van de economie.
Driestroom: participatie is het sleutelwoord

Driestroom biedt ondersteuning aan kinderen, jeugdigen en volwassenen met een beperking. Arbeid is volgens de zorgorganisatie de ultieme vorm van meedoen: het geeft structuur, voorkomt sociaal isolement en het draagt in belangrijke mate bij aan het ervaren van alledaags geluk. Het laatste vormt de basis van een scala aan zorgdiensten van Driestroom.
Netwerken om in crisis snel te kunnen schakelen

Als het je voor de wind gaat als ondernemer is het vaak makkelijk om in te spelen op veranderingen. Maar als het crisis is, wordt juist snelheid van handelen gevraagd. Corona heeft ons laten zien dat snel schakelen cruciaal is om te kunnen overleven. En dat lukt beter als je het juiste netwerk om je heen hebt. Een netwerk van mede-ondernemers om mee uit wisselen en je (HR-)vraagstuk op te lossen.
Alleen samen

Alleen samen met u kunnen onze studenten, de bedrijven en organisaties in de regio en onze hogeschool zich verder ontwikkelen. Wij bieden studenten een omgeving waar zij kunnen leren. Ons doel is hen uitdagen en laten groeien en ontwikkelen tot creatieve en innovatieve professionals én burgers die het verschil kunnen maken. Doelbewuste aanpakkers, die gewend zijn om over de grenzen van hun vakgebied heen te kijken. Die blijven ontwikkelen en gericht zoeken naar duurzame oplossingen die slim, schoon en sociaal zijn. We leren voor een toekomst die we vandaag nog niet kennen.
Ausems beheert uw vastgoed transparanter en tegen gunstiger tarief

Mede dankzij hun zelf ontwikkelde software kan Ausems Vastgoed uw panden kwalitatief beter en transparanter beheren. De eigenaar heeft te allen tijde inzicht in alle aspecten van het beheer van het vastgoed. “Sneller, makkelijker en goedkoper,” weet Dick Ausems.
j.swieringa@ondernemersbelang.nl   l   06 - 37444859
 
%SENDER-INFO-SINGLELINE%
Privacy Verklaring  l  Uitschrijven