This template has been shared with you

You can use this email template by logging in to your email marketing account, going to the template page, clicking add template, and choosing the "Import" option.

Preview
 
Zonnepark Westeinde
Zonnepark Westeinde op het tracé van de oude rijksweg tussen Leeuwarden en Marsum wordt naar verwachting 8 mei opgeleverd. Het park is op initiatief van de Energie Coöperatie Westeinde door Stichting Westeinde Energieneutraal gerealiseerd. De energiecoöperatie is opgericht voor de verduurzaming van de Leeuwarder wijken Westeinde en Valeriuskwartier (postcodegebied 8915). Het zonnepark heeft een vermogen van 2,9 MWp. De noordelijke energiemaatschappij EVO koopt de stroom in. De inkomsten daaruit komen volledig ten goede aan de wijken. De officiële opening van het park, is in verband met de coronamaatregelen, uitgesteld naar vrijdag 9 oktober.
Verduurzaming van het MKB
Het FSFE werkt samen met verschillende adviesbureaus om de drempels voor een onderneming om te verduurzamen zoveel mogelijk weg te nemen. Vanaf 31 maart 2020 is daartoe de Zon op MKB faciliteit verruimd en geldig voor alle duurzame investeringen. Wil je dus zonnepanelen, een warmtepomp of ben je benieuwd hoe je als ondernemer je pand energieneutraal kan krijgen? Neem een kijkje op de website, of neem contact met ons. Wij denken graag met je mee!
Zonnepark Drachtserweg
Aan de Drachtsterweg in Leeuwarden wordt momenteel gebouwd aan een zonnepark van 14 hectare. Het door EAM ontwikkelde zonnepark wordt in juni 2020 opgeleverd en gaat 12.000.000 kWh zonnestroom produceren. Dit is genoeg voor circa 3.500 huishoudens. Via de Energiecoöperatie van Goutum en Energie VanOns wordt de zonnestorm aan de inwoners uit de gemeente Leeuwarden verkocht.
Robert Veenstra (CEO EAM): Ondanks Covid-19 en de extreem natte periode vordert de bouw goed. De uitdagingen zijn groot in deze tijden maar met de enorme inzet van alle betrokkenen gaan we het zonnepark de komende maanden realiseren zodat we snel lokale groene stroom aan de burgers van Leeuwarden kunnen leveren.”
Duurzame warmte
Het FSFE en Greenvis Energy Solutions hebben de handen in een geslagen om projecten in Friesland te ontwikkelen, waarbij industriële warmte wordt uitgekoppeld om deze te leveren aan de bebouwde omgeving. Momenteel wordt er samen met Jacobs Douwe Egberts, Accolade en de Gemeente De Fryske Marren onderzocht of Joure kan worden verwarmd met de restwarmte die vrijkomt bij het produceren van koffie.
HappyWhale
Het vaarseizoen is geopend! De sloepen van Happy Whale liggen weer in het water. Het ultieme uitje in deze tijden. De sloepen worden extra schoongemaakt en op locatie wordt rekening gehouden met de coronamaatregelen. Om de lente te vieren hebben wij een kortingscode voor jullie geregeld! Genietsje fan it farren!
Het beleid van sloepvaren bij HappyWhale is aangepast volgens de richtlijnen van de RIVM i.v.m. het corona virus. Je kunt in je eentje of met z'n tweeën een rondje gaan varen, of met je gezin. Groepen worden niet toegelaten. Mocht onverwacht de verhuur toch tijdelijk stilgelegd worden, bewaar je code voor een later moment. Deze zal de rest van het seizoen geldig blijven.

Ps. Het FSFE heeft ook Elfstedenvaarvakanties gefinancierd, mocht je een andere quarantaine plek zoeken dan lijkt ons zo’n boot ideaal, zie: https://elfstedenvaarvakanties.nl/
058 - 2898602 | contact@fsfe.frl
Hét Ondernemersbelang is een onderdeel van © Smart Business Publishers. Wilt u meer informatie of contact dan kan dat via info@ondernemersbelang.nl

Wilt u ook uw eigen nieuwsbrief? Klik hier!
%SENDER-INFO-SINGLELINE%
Privacy Verklaring  l  Uitschrijven