This template has been shared with you

You can use this email template by logging in to your email marketing account, going to the template page, clicking add template, and choosing the "Import" option.

Preview
Beste %FIRSTNAME%,

Het is als ondernemer altijd handig om op de hoogte zijn van het laatste nieuws. Vanuit dit oogpunt hebben wij als MKB-platform ook deze week het belangrijkste nieuws op een rijtje gezet.

Namens Hét Ondernemersbelang: veel leesplezier.
PERSONEEL & ORGANISATIEMANAGEMENT
Je doelstellingen nog wel behalen, ook in corona tijd! Kan dat?

Kun je je doelstellingen voor 2020 nog halen nu vrijwel het hele land in een intelligente lockdown is gegaan. Hellorisk denkt dat het kan. Ik denk dat een ondernemer ook in deze coronacrisis kansen kan benutten.

Natuurlijk, er zijn een aantal sectoren die ontzettend zwaar getroffen zijn door verplichte sluiting en daardoor direct hun omzet hebben zien  wegvallen. Toch zie je zelfs in de horeca branche initiatieven ontstaan om het beste uit dit risico te halen.

Wat moet u weten als uw werknemers thuiswerken?

Dat was geen heel lastige vraag toch? Maar wat zijn nu precies de regels waaraan die thuiswerkplek moet voldoen en wat is uw verplichting als werkgever omtrent de inrichting van die werkplek en het organiseren van thuiswerken?

Om het makkelijk te maken heeft HelloRisk de RI&E Thuiswerkplekscan ontwikkeld. De werknemers beoordelen zelf hun werkplek en alle bovenstaande punten worden in de rapportage die ik oplever nog eens uitgebreid toegelicht en voorzien van voorbeeld documenten die direct bruikbaar zijn.

FINANCIEEL & JURIDISCH
Welke steunmaatregelen zijn er voor de dga?

Het kabinet komt ondernemingen die door het coronavirus getroffen zijn, met talloze maatregelen tegemoet. Welke steunmaatregelen zijn er voor de dga? U vindt hieronder een overzicht van SRA- accountants- en advieskantoren, werkzaam in en voor het mkb.

Zelfstandig ondernemers die getroffen worden door de coronacrisis, kunnen via hun gemeente ondersteuning aanvragen voor een aanvullende uitkering voor levensonderhoud en/of bedrijfskapitaal. Dit is de zogeheten Tozo-regeling. Het inkomen wordt dan aangevuld tot aan het bestaansminimum.

Staatsgarantie van 100 procent nodig voor kleine kredieten

De overheid moet voor 100 procent garant staan voor kredieten tot 100.000 euro voor het mkb. Dat bepleiten MKB-Nederland en VNO-NCW nu blijkt dat de kredietverlening via de BMKB-C-regeling te weinig op gang komt.

Tot dusver zijn in vier weken tijd tussen de 800 en 1.000 BMKB-C-kredieten toegekend. Volgens de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) hebben sinds het uitbreken van de coronacrisis 105.000 ondernemers financieel meer lucht gekregen van de banken.

Corona-gerelateerde producten maken? Check octrooirechten.

Veel bedrijven zetten zich in om het coronavirus en alle bijbehorende gevolgen te bestrijden. Bijvoorbeeld door beschermingsmiddelen te maken, die uw bedrijf normaal niet maakt. Een goed plan, waarbij het zeker verstandig is om te letten op mogelijke octrooirechten. Octrooicentrum Nederland zet op een rij waar u als ondernemer aan moet denken.

Wilt u een product maken om het coronavirus tegen te gaan? Dan is het aan te raden om vooraf te kijken naar al bestaande octrooirechten. De octrooiadviseurs van Octrooicentrum Nederland helpen u daar graag bij. Wij kijken ook naar producten waarop het octrooirecht al vervallen is.

RECRUITMENT
Corona en de oorlog om de arbeidsmigrant

De coronacrisis heeft in Nederland geleid tot verstoringen in vraag naar en aanbod van buitenlandse arbeidskrachten. Veel uitzendkrachten uit Oost-Europa zijn terug naar hun thuisland gegaan. Anderen, die van plan waren naar Nederland te komen, hebben besloten van hun geplande reis af te zien.

Dit zorgt met name voor problemen in de agrarische sector, die sterk afhankelijk is van flexkrachten en op dit moment op volle toeren draait. In andere branches, zoals in de scheepsbouw en in het industrieel onderhoud, zijn buitenlandse uitzendkrachten juist op non-actief gesteld omdat het besmettingsrisico op hun werkplekken te groot werd geacht.

EVENEMENTEN
Masterclass Klanten vinden en binden: 'De vraag die elke ondernemer bezig houdt: Hoe kom ik aan genoeg winstgevende orders.'

28 oktober - Zeist

Het is bekend dat in het algemeen 80% van de orders van bestaande klanten en relaties komt en dus 20% van nieuwe klanten. Er zijn ondernemingen die 100% van hun omzet van hun klanten en vanuit het netwerk realiseren.

Het is essentieel dat u inzicht krijgt in de acquisitie en verkoopprocessen van uw onderneming en enkele aspecten die hiermee samenhangen. De meeste klanten nemen afscheid van een onderneming doordat de aandacht onvoldoende is . Het is van cruciaal belang om bestaande klanten (omzet) te behouden.
Masterclass Presenteren voor de camera: 'Video is een krachtig middel om je verhaal over te brengen.'

6 oktober en 10 november - Mediapark Hilversum

Bewegende beelden kunnen je helpen om als autoriteit over te komen. Je kunt er veel emotie, argumentatie en overtuiging in kwijt. Of het nu gaat om een eigen videoproductie of een tv-interview, de kijker is gebaat bij een boeiend verhaal. Hoe kun je jouw verhaal het beste overbrengen op camera? Dusdanig dat het zowel voor de journalist als de kijker interessant is?
 
info@ondernemersbelang.nl   l   0512 - 745220
 
%SENDER-INFO-SINGLELINE%
Privacy Verklaring  l  Uitschrijven