This template has been shared with you

You can use this email template by logging in to your email marketing account, going to the template page, clicking add template, and choosing the "Import" option.

Preview
Beste %FIRSTNAME%,

Ondanks de crisis die op dit moment gaande is, blijven we je op de hoogte houden van het laatste nieuws. Daarom hebben wij als MKB-platform ook deze week het belangrijkste nieuws op een rijtje gezet. Op deze manier blijf je nog steeds up-to-date!

Namens Hét Ondernemersbelang: veel leesplezier.
CYBERSECURITY & HET NIEUWE WERKEN
Cybersecurity prioriteit bij versoepelen maatregelen

Als ondernemer wil je dat medewerkers zich veilig voelen in het nieuwe werken. Ondanks de vele activiteiten van hackers lijkt informatiebeveiliging nu niet de juiste prioriteit te krijgen bij ondernemers.

We kunnen u meenemen langs de posts op sites als security.nl waar u zeker niet rustiger van zult slapen. We laten u liever zien wat u in het dagelijks werk tegen kunt komen, waar u op kunt letten en hoe u kunt bepalen welke risico’s voor u relevant zijn.
FINANCIEEL | JURIDISCH
‘Blij met uitbreiding coronaregelingen voor bedrijfsleven’

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij met de uitbreiding en versoepeling van coronaregelingen voor ondernemers die staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken heeft doorgevoerd. De ondernemersorganisaties pleiten nog wel voor een verdere verbetering van de BMKB-regeling voor kleine kredieten.

BMKB
De looptijd van een krediet onder de Borgstelling Midden- en Kleinbedrijf (BMKB) wordt verlengd tot 4 jaar, zodat ondernemers meer tijd krijgen om die terug te betalen.

Nevencodes toegevoegd aan TOGS-regeling

Vanaf 29 april 2020 kunnen ondernemers ook aanspraak maken op de TOGS-regeling met één van hun geregistreerde nevenactiviteiten. Tot nu toe kon dit alleen op basis van de hoofdactiviteit. Dit besluit geldt met terugwerkende kracht vanaf de openstelling van deze regeling, en geldt dus voor iedereen die op 15 maart die nevencodes had geregistreerd.

Diverse partijen hebben het signaal over de SBI-code problematiek, in combinatie met de hoofdactiviteit, aangegeven bij het ministerie ven Economische Zaken en Klimaat.  

Corona en huur. Welk effect heeft corona op huurrelaties?

Wij zien in onze praktijk bij Van Iersel Luchtman Advocaten veel huurders aankloppen met de vraag of de forse omzetdaling waar ze mee te kampen hebben een grond voor verlaging van de huur kan opleveren. Verhuurders vragen zich op hun beurt af hoe zij met de vraag om uitstel van hun huurders om moeten gaan. Wat is wijsheid?

Dat het coronavirus een zeer grote maatschappelijke impact heeft staat buiten kijf. Dat het virus tevens grote economische gevolgen met zich meebrengt, is inmiddels ook overduidelijk. Het is een onwerkelijke situatie die voor veel branches vergaande gevolgen zal hebben.

BEDRIJFSADVIES
Wat anderhalve meter afstand voor ondernemers betekent

Aanpassen aan nieuwe situaties is ondernemers eigen. “Van stilzitten word ik nerveus”, zegt directeur Philippe Tresfon van het bedrijf Egripment. Het bedrijf is van het bevestigen van camera’s en maken van apparatuur omgeschakeld naar het werkbaar maken van regiewagens met stalen frames met plexiglas. Daarmee worden niet alleen die wagens, maar wordt ook het bedrijf zelf ‘anderhalvemeter-proof’.

Dat is exact wat van ondernemers de komende maanden gevraagd wordt. De bestaande werkelijkheid wordt aangevallen als nooit tevoren.

VEILIGHEID & GEZONDHEID OP DE WERKVLOER
Geef elkaar de 1,5 ruimte

Opgelet! MKB'ers , Retailers, Banken en andere Bedrijven. Bestel nu de vloersticker en ontvang deze morgen in huis. Zorg voor een duidelijke markering dat uw klanten, leveranciers of eigen werknemers gepaste afstand houden voor social distancing. Deze maatregeling die onlangs is opgelegd door de Nederlandse overheid.  Maak sociale afstand vierkanten of zet enkel lijnen om de afstand zichtbaar te maken.

Deze houd afstand stickervloersticker is van een dermate goede kwaliteit gemaakt dat deze op elk type vlakke ondergrond (binnen en buiten) te plakken is.

 
info@ondernemersbelang.nl   l   0512 - 745220
 
%SENDER-INFO-SINGLELINE%
Privacy Verklaring  l  Uitschrijven