This template has been shared with you

You can use this email template by logging in to your email marketing account, going to the template page, clicking add template, and choosing the "Import" option.

Preview
 
 
Beste %FIRSTNAME%,
Het is als ondernemer altijd handig om op de hoogte zijn van het laatste nieuws in je regio. Vanuit dit oogpunt hebben wij als MKB-platform ook deze week het regionale nieuws op een rijtje gezet.

Namens de regiomanager Frank Sanders: veel leesplezier!
Personeel en Organisatiemanagement
Leerwerkrotonde als oplossing voor personeelstekort

De spanning op de arbeidsmarkt is in het laatste kwartaal van vorig jaar weer toegenomen. Per 100 werklozen zijn er 92 vacatures. Het tekort is vooral te zien in specifieke sectoren zoals de handel en zorg. En operationele beroepen.

Er is nog steeds een grote mismatch tussen wat de arbeidsmarkt nodig heeft en wat mensen kunnen doen. Daarom ontwikkelde Olympia de ‘leerwerkrotonde’.


De leerwerkrotonde is een concept dat kandidaten klaar stoomt voor beroepen waar nu een tekort is. Kandidaten kunnen op verschillende plekken in- en uitstappen. En zijn direct voltijds beschikbaar voor het bedrijf.
Ingrid Thijssen vertrekt als ceo Alliander naar VNO-NCW

Het algemeen bestuur van VNO-NCW heeft Ingrid Thijssen benoemd als haar nieuwe voorzitter. Thijssen werkte sinds 2014 bij Alliander, eerst als COO en per september 2017 als CEO van Alliander.

Annemarie Jorritsma, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Alliander: “ Met het vertrek van Ingrid Thijssen verliezen we een bevlogen bestuurder die de opgave van Alliander altijd plaatste in het belang van Nederland en de energietransitie. Zij bracht focus aan in de strategie en zorgde voor verbinding met de buitenwereld.
Duurzaamheid & innovatie
5 tips voor een 'groener' bedrijf

In tegenstelling tot techbedrijven die van verduurzaming hun core business hebben gemaakt, is duurzaamheid voor ons (en waarschijnlijk ook voor jou) ‘slechts’ bijzaak. Dit neemt echter niet weg dat het een zeer belangrijke zaak is. Het heeft namelijk veel invloed op de volgende generaties.

SPOT ICT heeft enkele praktische tips voor je op een rij gezet die je vandaag al kunt toepassen.

ICT ontwikkelingen en digitalisering
Je bussines model digitaliseren met een SaaS-applicatie

Er zijn tegenwoordig steeds meer bedrijven uit verschillende branches die ervoor kiezen om te digitaliseren door het ontwikkelen van een webapplicatie. Dit kan ontzettend veel meerwaarde bieden voor je klanten, maar wat is een webapplicatie nu precies?

Hier zijn verschillende soorten van, zo is er bijvoorbeeld de SaaS-applicatie. SaaS staat voor software as a service, dit zien we tegenwoordig steeds meer. Ben je benieuwd wat het voor jouw bedrijf kan beteken? Wij geven je wat meer informatie en een aantal voorbeelden.

Financieel & juridisch
4 zakelijke verzekeringen die veel ondernemers afsluiten

Welke zakelijke verzekeringen heb je als ondernemer écht nodig? En welke dekkingen zijn minder belangrijk? Met tongbrekers als de beroepsaansprakelijkheidsverzekering en de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is het niet vreemd dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet.

Het soort bedrijfsverzekeringen dat jij nodig hebt als ondernemer hangt af van veel verschillende zaken, zoals in welke branche je actief bent, welke activiteiten je uitvoert en bijvoorbeeld de fase waarin jouw bedrijf zich bevindt.

Helft ondernemers leent liever bij kleine kredietverstrekker dan bank

Maar liefst 49 procent van de Nederlandse ondernemers gaat voor financiering liever naar een kleine kredietverstrekker dan een grote bank. Met 65 procent zijn vooral jonge ondernemers (tot 35 jaar) deze mening toegedaan.

Dit blijkt uit
onderzoek van MKB-verstrekker Caple onder 368 ondernemers met minimaal tien medewerkers, uitgevoerd door Markteffect. In tegenstelling tot tien jaar geleden, zeggen zes op de tien ondervraagden tegenwoordig minder snel een kredietaanvraag bij een bank te doen.

De 'wan' uit de betaler halen

Elk bedrijf telt wanbetalers onder zijn klanten. Ze hebben is het probleem niet, de uitstaande facturen niet betaald krijgen wel. Voor u als ondernemer is het niet altijd even makkelijk met wanbetalers om te gaan.

Vreemde ogen dwingen effectiever dan de uwe. Incasso is bovendien een vak dat expertise vereist en dat bestaat uit een subtiel samenspel van overreden en druk uitoefenen. Laat u de geldzorgen én de incassokosten uit handen nemen door professionals die van elke succesvolle betaling net zo genieten als hun klanten.

Met vriendelijke groet,

Frank Sanders
f.sanders@ondernemersbelang.nl
Telefoon : 0512-745222
Mobiel : 06- 54665178
Op zoek naar meer relevant nieuws? Volg ons.
 
 
%SENDER-INFO-SINGLELINE%

Hét Ondernemersbelang is een onderdeel van
© Smart Business Publishers. Wilt u meer informatie of contact? Neem contact op via info@ondernemersbelang.nl

Op deze nieuwsbrief is onze Privacy Verklaring van kracht.

Wilt u ook uw eigen nieuwsbrief? Bekijk wat we voor u kunnen betekenen.

Afmelden