This template has been shared with you

You can use this email template by logging in to your email marketing account, going to the template page, clicking add template, and choosing the "Import" option.

Preview
 
Beste %FIRSTNAME%,

Het coronavirus treft veel ondernemers ongenadig hard – van de horeca tot de evenementenbranche en van de culturele sector tot het toerisme. Ook net over de grens, in Duitsland, heeft de coronacrisis hard toegeslagen. Sommige werknemers hebben er hun baan verloren. Zij zijn hard op zoek naar een nieuwe werkgever – en kijken daarbij vaak ook naar vacatures in Nederland. In de regio’s Achterhoek, Midden-Gelderland en Nijmegen en omgeving worden bijvoorbeeld nog steeds elektronicaspecialisten, ICT-experts, machine engineers, bouwvakkers, vrachtwagenchauffeurs en verplegend personeel gezocht.

Kun jij wel nieuwe medewerkers gebruiken en is jouw bedrijf in de grensregio gevestigd? Overweeg dan eens om een Duitser in dienst te nemen.

Informatie en advies over personeel uit Duitsland
Het GrensInfoPunt Rijn-Waal in Kleve (D) kan je hierbij helpen. Dit grensoverschrijdende servicepunt geeft je informatie en uitgebreid advies over het zoeken naar en aannemen van personeel uit het buurland. Wat komt er allemaal kijken bij het in dienst nemen van een werknemer uit Duitsland? Waar betaalt hij belasting, en hoe zit het met de afdrachten voor zijn sociale verzekering? Waar bouwt hij pensioen op? En hoe zit het met thuiswerken en de leaseauto?

De antwoorden op deze en andere vragen kan het GrensInfoPunt Rijn-Waal je geven – en dat helemaal gratis. Verschillende instanties werken er samen, zodat jij altijd het juiste antwoord krijgt: de Belastingdienst, het Finanzamt, UWV, de Agentur für Arbeit, de SVB/Bureau Duitse Zaken, de Deutsche Rentenversicherung en de vakbonden.

Grote kansen voor Nederlandse ondernemers
“Als gevolg van de nieuwe situatie op de arbeidsmarkt merken we dat Duitse werknemers op dit moment meer naar de mogelijkheden in Nederland kijken”, zegt Carola Schroer, EURES-adviseur bij het GrensInfoPunt van de Euregio Rijn-Waal. “Er liggen dus grote kansen voor Nederlandse ondernemers die dringend op zoek zijn naar personeel. Een werknemer uit Duitsland biedt veel voordelen – door het Duitse onderwijssysteem zijn hun praktijkvaardigheden bijvoorbeeld vaak beter ontwikkeld.”

En hoe gaat dat nu in de praktijk, een Duitser die in Nederland werkt? De Duitser Max van Teeffelen werkt al jaren bij Kegro Deuren in het Nederlandse Groesbeek – en dat tot volle tevredenheid. In deze video vertelt hij er meer over.

“Geen probleem om personeel uit het buurland aan te nemen”
Wie wil kijken welke mogelijkheden er zijn om een Duitse medewerker in dienst te nemen, doet er volgens Schroer goed aan om zich vooraf uitgebreid te laten informeren. “Het is in principe probleemloos mogelijk om werknemers uit het buurland aan te nemen. Per geval verdienen bepaalde zaken echter bijzondere aandacht.”

Ben je op zoek naar een werknemer uit Duitsland, of heb je al iemand op het oog, en heb je hier vragen over? Neem dan contact op met het GrensInfoPunt Rijn-Waal en maak een afspraak voor een telefonisch adviesgesprek. Daarnaast is op de website veel informatie te vinden.

GrensInfoPunt Rijn-Waal
Emmericher Straße 24
47533 Kleve (Duitsland)
Tel. +49 (0) 2821 – 793079
 
 
Je ontvangt deze mail omdat je klant bent bij Hét Ondernemersbelang, je in het verleden een offerte bij ons hebt opgevraagd of je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

%SENDER-INFO-SINGLELINE%

info@ondernemersbelang.nl   l   0512 - 745220
Privacy Verklaring  l  Uitschrijven