This template has been shared with you

You can use this email template by logging in to your email marketing account, going to the template page, clicking add template, and choosing the "Import" option.

Preview
Beste %FIRSTNAME%,

Veel ondernemers in Nederland hebben te maken met onduidelijkheden door de crisis die is ontstaan. Hoe zorg ik ervoor dat mijn bedrijf in leven blijft? Wat zijn de opties met betrekking tot thuiswerken? Deze vragen houdt de ondernemer bezig. Wij van Hét Ondernemersbelang proberen je met het meest recente nieuws te helpen in deze onzekere periode.


Namens Hét Ondernemersbelang: veel leesplezier.
Corona en de wereld valt stil.... wat nu ondernemer?

Dit is zonder twijfel de grootste wereldwijde crisis sinds de tweede wereldoorlog. Het slechte nieuws is, dat het een enorme impact op ieders leven en ondernemingen heeft. Goed nieuws is dat het ook weer overgaat en dat we allen in hetzelfde schuitje zitten. Nu onmiddellijk en ook op een integrale wijze aanpakken is de enige manier om te overleven.

Vooral ook nadenken over hoe weer op te starten en door te gaan nadat het leven zich heeft herpakt helpt.
De Clercq Advocaten Notariaat, al 170 in Leiden en Den Haag, geeft vijf tips hoe dat te doen met een koel hoofd en een warm hart.

'Aanscherping coronamaatregelen kabinet schept meer duidelijkheid'

Het kabinet heeft maandagavond 23 maart bekendgemaakt een aantal maatregelen aan te scherpen in verband met het coronavirus. Deze maatregelen raken ook ondernemers. Zo worden onder meer kappers, schoonheidssalons en nagelstudio’s – de zogenoemde contactberoepen – per direct gesloten tot 6 april om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Volgens MKB-Nederland en VNO-NCW is het goed dat er nu duidelijkheid is voor deze ondernemers. ‘Op deze manier kunnen ze hun werknemers en hun klanten beschermen en een beroep doen op de beschikbare regelingen. Al blijft het wrang en hard als je je zaak dicht moet doen.’

Het coronavirus: AVG do's and dont's

Terwijl het Coronavirus ook in Nederland om zich heen slaat en nu als pandemie te boek staat spelen er niet alleen maatschappelijke vraagstukken op, zoals de lege schappen in de supermarkt, het sluiten van scholen, wel of geen volledige lock down maar zult u ook steeds meer dilemma’s tegen komen die enerzijds zien op het verwerken van (bijzondere) persoonsgegevens van werknemers en anderzijds het voldoen aan de arbeidsrechtelijke verplichting van goed werkgeverschap.

15 keer beter thuiswerken

Bij Voys werken we vaak remote. Daarnaast hebben we teams op verschillende locaties die veel met elkaar samenwerken. We schreven eerder al eens stukken over remote werken en lange periodes werken in bijvoorbeeld het buitenland.

Maar wat als je -noodgedwongen- een aantal weken thuis mag werken? Of dat een heel team een tijd fysiek niet bij elkaar komt, dat je elkaar niet in levenden lijve ziet? Welke tips, tools en werkprocessen kunnen je op dat moment helpen? Dat zochten we voor je uit, het resultaat: 15 tips om van thuiswerken een succes te maken.

Coronavirus: de contractuele gevolgen

Dat het coronavirus veel invloed heeft op het bedrijfsleven is een feit. Hoe moet u hiermee omgaan? Veelal wordt aangegeven dat er door de maatregelen die worden getroffen om het Coronavirus in te dammen een overmachtssituatie ontstaat. Zodra er sprake is van overmacht is de schuldenaar niet schadeplichtig voor het niet nakomen van zijn contractuele verplichtingen. Partijen doen hier dus graag een beroep op, terwijl dit voor de wederpartij juist erg nadelig kan zijn.

NOW: wat weten we op dit moment?

Vorige week heeft minister Koolmees besloten dat de regeling omtrent werktijdverkorting in verband met de coronacrisis is afgeschaft. Daarvoor in de plaats wordt de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) in het leven geroepen.

Het ministerie is op dit moment bezig met de uitwerking van die regeling.  NOW biedt werkgevers recht op een vergoeding in de loonkosten tot maximaal 90% van de loonkosten. De grondslag voor de tegemoetkoming is een omzetverlies van minimaal 20%.

Complexe uitdagingen overwinnen met system engineering van VIRO

Onze samenleving maakt een vitale transformatie door. Met technologie als belangrijkste drijfveer en de industrie vooraan in het proces. Voor bedrijven is het een uitdagende, maar soms ook onoverzichtelijke tijd. Industriële vraagstukken worden steeds complexer. Voor ingenieursbureau VIRO één van de redenen om System Engineering in te zetten.
info@ondernemersbelang.nl   l   0512 - 745220 
 
%SENDER-INFO-SINGLELINE%
Privacy Verklaring  l  Uitschrijven