This template has been shared with you

You can use this email template by logging in to your email marketing account, going to the template page, clicking add template, and choosing the "Import" option.

Preview
 
Beste %FIRSTNAME%,

Ben je op zoek naar nieuw personeel? Kijk dan ook eens over de grens: het kan zinvol zijn om niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland naar medewerkers te zoeken. Met passend advies is de kans van slagen groot – misschien loopt jouw perfecte medewerker wel bij onze oosterburen rond.

Maar waar moet je op letten als je personeel uit Duitsland in dienst wilt nemen? Waar betaalt jouw nieuwe werknemer bijvoorbeeld belasting? Hoe zit het met zijn pensioen? Wat zijn zijn rechten en plichten? En hoe zit het met de afdrachten voor zijn sociale verzekeringen?

Het GrensInfoPunt Rijn-Waal in Kleve (D) geeft antwoord op al je vragen over het zoeken naar en aannemen van werknemers uit het buurland. Bij dit grensoverschrijdende servicepunt werken verschillende instanties samen: de Belastingdienst, het Finanzamt, het UWV, de Agentur für Arbeit, de Deutsche Rentenversicherung, de SVB/Bureau Duitse Zaken en de vakbonden. Je krijgt er uitgebreid en persoonlijk advies over de onderwerpen werken en wonen in het buurland – en dat helemaal gratis.

Goede voorbereiding is het halve werk
"We raden Nederlandse ondernemers met klem aan om zich goed te informeren wanneer ze personeel uit het buurland in dienst willen nemen of hun eigen medewerkers willen detacheren naar Duitsland. Een goede voorbereiding is ook hier het halve werk en voorkomt dat bedrijven te maken krijgen met onnodige rompslomp”, aldus Alfred Derks, coördinator van het GrensInfoPunt Rijn-Waal.

Gratis informatiesessies voor bedrijven
Het GrensInfoPunt Rijn-Waal speelt hier onder meer op in door kosteloze informatiesessies binnen bedrijven aan te bieden. “Daarbij bekijken we samen met de ondernemers of ze aan alle eventualiteiten hebben gedacht die belangrijk zijn bij het in dienst nemen van Duits personeel”, aldus Derks. Zo wordt voorkomen dat werkgevers en werknemers voor onaangename verrassingen komen te staan.

Duits personeel: grote voordelen voor bedrijven uit het mkb
-        In Nederland is het in sommige sectoren heel moeilijk om goed personeel te vinden, terwijl Duitsers in deze sectoren soms dringend op zoek zijn naar een baan.
-        In Duitsland wordt bij veel mbo-opleidingen het leren met werken gecombineerd, waardoor de praktijkvaardigheden van Duitsers vaak beter ontwikkeld zijn.
-        Daarnaast zijn er verschillen tussen Nederlandse en Duitse opleidingen die heel voordelig kunnen uitpakken. In tegenstelling tot Nederlandse metselaars worden Duitse metselaars bijvoorbeeld tegelijkertijd opgeleid tot betonbouwer. Een Nederlandse werkgever slaat met een Duitse metselaar dus meteen twee vliegen in één klap.

En hoe zit het dan met de taal, vraag je je af? Dat is vaak geen probleem: de ervaring leert dat Duitsers vaak al snel een aardig woordje Nederlands spreken. Dat ondervond ook Dick Pelskamp, hoofd Human Resources bij Kinkelder in Zevenaar. Circa 10 procent van het personeel van dit bedrijf is Duits. Hoe gaat dat in de praktijk? Pelskamp vertelt er hier meer over.

Ben je op zoek naar een werknemer uit Duitsland, of heb je al iemand op het oog, en heb je hier vragen over? Neem dan contact op met het GrensInfoPunt Rijn-Waal en maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek. Daarnaast is op de website veel informatie te vinden.

 
 
 
 
Je ontvangt deze mail omdat je klant bent bij Hét Ondernemersbelang, je in het verleden een offerte bij ons hebt opgevraagd of je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

%SENDER-INFO-SINGLELINE%

info@ondernemersbelang.nl   l   0512 - 745220
Privacy Verklaring  l  Uitschrijven