This template has been shared with you

You can use this email template by logging in to your email marketing account, going to the template page, clicking add template, and choosing the "Import" option.

Preview
Beste %FIRSTNAME%,

Het aantal besmettingen van het coronavirus blijft maar toenemen, met de algehele wereld economie als patiënt nummer 1. Hoe kun jij je wapenen tegen de economische gevolgen van deze crisis? En op welke manier ga je de volgende crisis te lijf?


Namens Hét Ondernemersbelang: veel leesplezier.
MKB-Nederland: 'Nu nadenken over extra maatregelen rond Coronavirus'

Volgens de MKB-voorzitter hebben we in Nederland met elkaar als overheid en bedrijfsleven al heel veel goede maatregelen genomen om uitbreiding van het virus tegen te gaan en de gevolgen op te vangen. Zo is inmiddels werktijdverkorting mogelijk voor bedrijven en met tal van tips en bijvoorbeeld bedrijfscontinuïteitsplannen kunnen ondernemers nu al aan de slag om zich te wapenen en te zorgen dat het virus zo min mogelijk kans krijgt.

Het coronavirus: eerste hulp voor werkgevers en werknemers

Het advies van de Rijksoverheid aan werkgevers is om werknemers tot en met 6 april zo veel mogelijk thuis te laten werken en de werktijden te spreiden. Een werkgever mag een werknemer in beginsel dus verplichten om thuis te werken. Uiteraard kan dit alleen als de functie thuiswerken toelaat. De thuiswerkplek moet Arbo-verantwoord zijn. Zo moeten werknemers een bureau en bureaustoel in huis hebben.

Coronavirus in Nederland: juridische maatregelen die u als ondernemer kunt treffen

De maatregelen om het coronavirus in te dammen worden steeds strikter. Het maatschappelijk leven komt gedeeltelijk tot stilstand. De horeca moet sluiten en de omzet van bedrijven en winkels loopt terug, behalve bij de supermarkten en drogisten. Waar moet u als ondernemer en werkgever rekening mee houden? Met meer dan u denkt!

Coronavirus l Reisbranche en industrie in rij voor werktijdverkorting

Door de uitbraak van het Covid-19 virus is het voor bedrijven mogelijk om een regeling rondom werktijdverkorting aan te vragen bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Werkgevers kunnen hun werknemers dan deels vanuit een ww-uitkering betalen, als compensatie voor het weggevallen werk door een calamiteit. Omdat de coronacrisis – net als een brand of een overstroming – niet onder de reguliere ondernemingsrisico’s valt, biedt het aanleiding om met succes onder de regeling te vallen.

Coronavirus en de gevolgen voor de evenementenbranche

Het coronavirus is zeer actueel in de evenementenbranche. Met name de recente maatregel die de overheid heeft genomen, hakt er behoorlijk in. Partijen in de evenementenbranche worstelen met annuleren van evenementen en beroepen op overmacht van de betreffende partij die annuleert. In dit artikel bespreek ik een aantal van de onderwerpen die door het coronavirus actueel zijn geworden.

Het coronavirus: welke rechten en plichten heb ik als werkgever?

Het coronavirus grijpt steeds meer om zich heen in Nederland. Inmiddels zijn op last van de overheid scholen en horecagelegenheden gesloten. Steeds meer bedrijven voelen de gevolgen van het coronavirus. Werkgevers ondervinden direct de gevolgen van de maatregelen door afgelastingen en minder opdrachten en zullen hun bedrijfsvoering daarnaar in moeten richten.

Coronavirus: kabinet neemt pakket nieuwe maatregelen voor banen en economie

Het kabinet heeft vandaag besloten om vanwege het coronavirus uitzonderlijke economische maatregelen te nemen. Doel is om naast onze gezondheid ook onze banen en inkomens te beschermen en de gevolgen voor zzp’ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven op te vangen.

Dit pakket biedt, zo lang als nodig is, maandelijks voor miljarden euro’s aan steun. De maatregelen zorgen ervoor dat bedrijven hun personeel kunnen doorbetalen, bieden zelfstandigen een overbrugging en maken via versoepelde belastingregelingen, compensatie en extra kredietmogelijkheden mogelijk dat geld in de bedrijven blijft.

Het coronavirus: enkele arbeidsrechtelijke aspecten

De uitbraak van het coronavirus heeft in Nederland inmiddels geleid tot de eerste bedrijfssluiting. Recentelijk informeerden wij u in dit artikel al dat het coronavirus als buitengewone omstandigheid wordt aangemerkt zodat, indien u als gevolg van de virusuitbraak onvoldoende werk heeft, voor de werknemers mogelijk werktijdverkorting kan worden aangevraagd.

Naast de gevolgen voor de omvang van het werk, ontstaan bij werkgevers ook vragen over hoe zij moeten omgaan met werknemers die (vermoedelijk) besmet zijn met het virus.

info@ondernemersbelang.nl   l   0512 - 745220 
 
%SENDER-INFO-SINGLELINE%
Privacy Verklaring  l  Uitschrijven