This template has been shared with you

You can use this email template by logging in to your email marketing account, going to the template page, clicking add template, and choosing the "Import" option.

Preview
 
Nieuwsbrief Q1 2020
 
Voorwoord Q1

Voor beleggers was 2019 een jaar waar we met plezier op terugkijken.

Blauwtulp start 2020 en het nieuwe decennium met een fusie met de Auréus Groep. De fusie zal begin februari 2020 gaan plaatsvinden. Na de fusie heeft Auréus Groep circa € 1,2 miljard aan beheerd vermogen. Auréus zal vanuit verschillende locaties in Nederland opereren, te weten Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Venlo, Heerlen en Maastricht.

Terugblik vierde kwartaal 2019

In het vierde kwartaal zagen we een groot verschil tussen de rendementen van aandelen en die van obligaties. Het jaar 2019 werd een bijzonder beleggingsjaar. Alle beleggingscategorieën stegen en dat komt niet vaak voor.
Na een zwak 2018, met het een na op slechtste vierde kwartaal uit de geschiedenis, werd 2019 – tegen de verwachting in – één van de beste jaren uit de geschiedenis.

Fed koopt weer op grote schaal obligaties op

De totale wereldwijde beurswaarde van obligaties bereikte aan het eind van 2019 een recordhoogte, van bijna $57 biljoen. En dat dus ondanks de in het vierde kwartaal (iets) gestegen rente, wat obligaties in waarde doet dalen. Blijkbaar zijn obligaties nog altijd populair onder beleggers. Bedrijven en overheden hebben van de populariteit flink gebruik gemaakt, door nieuwe obligaties uit te geven of oude obligaties terug te kopen en nieuwe uit te geven tegen een lagere rente.
Gastartikel: invloed belastingmaatregelen

December is altijd een maand waarin iedereen het druk heeft. Privé en zakelijk. Dit is voor een fiscalist niet anders. Hoewel, afgelopen december was het op zakelijk gebied extreem druk. Dit had onder andere te maken met de steeds groter wordende behoefte om belastingheffing in box 3 te voorkomen. Wat is de huidige stand van zaken in box 3 en hoe kan een heffing in box 3 worden voorkomen?
Oorlog & Beurs: It's the economy stupid

De afgelopen maand startte de beurs in mineur na de eliminatie van de Iraanse generaal door de V.S.. Iran zwoor wraak en gevreesd werd voor een snelle escalatie van het conflict. Voor veel beleggers kwam het waarschijnlijk als een verrassing dat de beurs op de maandag erna, na een lagere start, vrij snel de weg naar boven vond en in de loop van de week zelfs nieuwe records brak in de V.S.
Dit kwartaal aandacht voor een artikel van Ben Carlson dat verscheen in Fortune.

All time high: kans of gevaar

Klanten vragen ons soms hoe het toch kan dat, ondanks het negatieve nieuws, de beurzen blijven stijgen. Aanleiding vormen tegenvallende berichten uit de Verenigde Staten, waar de inkoopmanagersindex van de industrie onverwacht verder kromp en de handelsoorlog op scherp werd gezet na nieuwe uitspraken door president Trump. Terwijl sprake is van een handelsoorlog en verhoren in verband met een impeachment tegen president Trump, braken de beurzen in de Verenigde Staten zelfs nieuwe records.
Aandelenbeurs technisch bekeken

De stijgingen op de beurzen zorgen ervoor dat alle signalen nog steeds op groen staan. Met name de beurzen in de Verenigde Staten doen het heel goed en maken nieuwe records. In de grafiek van de wereldaandelenindex MSCI World is te zien dat de opgaande trend van de afgelopen jaren in de laatste maanden een versnelling doormaakt.
De ondernemer vertelt: handgepatineerde lederen zitmeubelen

Vorm en Stijl is toonaangevend in exclusieve handgepatineerde lederen zitmeubelen met een tijdloos karakter, deze meubelen passen zowel in een klassiek, tijdloos als modern interieur.
Eigenaren Aart Kraaijenhof en Marijn Timmers zijn in 2008 begonnen met handgepatineerde natuurlederen meubelen van vooral bestaande topmerken zoals o.a. Molinari, Leather Chairs of England en Nico van Oorschot. Al snel is dit uitgebreid met het volledig restaureren van oude, veelal antieke, onder architectuur gemaakte fauteuils.

Blauwtulp beurs borrel

BLAUWTULP BEURS BORREL 11 MAART 2020 BIJ DISTILLEERDERIJ RUTTE TE DORDRECHT

“Het nuttighe en het aengenaeme verenigen” is het doel van deze beursborrels. Dit keer neemt Jeroen Bijleveld u mee naar de basis van beleggen. Risico’s, verwachte rendmenten, spreiding, soorten beleggingen en nog veel meer wordt behandeld.

 
 

Blauwtulp Whealth Management
Maastoren 43rd floor
Wilhelminakade 1
3072 AP Rotterdam

010 - 3027100