This template has been shared with you

You can use this email template by logging in to your email marketing account, going to the template page, clicking add template, and choosing the "Import" option.

Preview
 
Beste %FIRSTNAME%,

Op 24 september 2020 vond het Rondetafelgesprek 'Alternatieve financieringen in coronatijd' plaats. Deelnemers van verscheidene bedrijven gingen met elkaar in gesprek over dit onderwerp. Er werd onder andere goed over het standpunt 'De non-bancaire financier heeft de adviseursrol van de bankier overgenomen' gediscussieerd.

In deze special lees je het verslag van het rondetafelgesprek, daarnaast leer je de deelnemers en de bijbehorende bedrijven beter kennen.

Stuur onze nieuwsbrief ook gerust eens door naar een collega of naar een zakelijke relatie. Gebruik dit formulier om de nieuwsbrief door te sturen.

Veel leesplezier,
Hét Ondernemersbelang
VERSLAG RONDETAFELGESPREK
De prijs van het geld is niet allesbepalend

De corona-epidemie is in de eerste plaats een volksgezondheidcrisis maar door de enorme impact op de samenleving ook een economische. Toch voelt het nog niet of we ons al midden in een recessie bevinden. De sterke krimp van het BNP heeft zich (nog) niet vertaald in een sterke stijging van de werkloosheid en van het aantal faillissementen.

De stilte voor de storm, vinden veel non-bancaire financiers. Toch zijn ze niet onverdeeld pessimistisch. De financiële gezondheid van bedrijven wordt evengoed bepaald door de cijfers van 2019 als door de impact van corona. Waar groeipotentieel is, blijven zij die faciliteren met financiering. En wie zijn businessmodel tijdig bijstelt behoudt dat potentieel.


DEELNEMERS
BEEQUIP
Kapitaal vrijmaken in coronatijd

Voldoende liquiditeit: die behoefte kan, zeker nu, snel urgent worden. Met Sale & Lease Back wordt werkkapitaal snel vergroot. “Dit is een oplossing waarvan de banken zeiden ‘die had ik ook gekozen’.”
OCTOBER
Door de risico's heen de kansen blijven zien

Corona zet businessmodellen op zijn kop en dwingt ondernemers de markt anders te benaderen. Een deel van hen slaagt daar niet in, een ander juist wel. Die kansrijke bedrijven hebben behoefte aan kapitaal om een idee om te zetten in realiteit, maar de banken zijn huiveriger dan ooit. October is dat niet.
TOGATHER FINANCE
Altijd zeker van liquiditeit met Togather Finance

Factoringmaatschappijen waren tot voor kort de ‘lender of last resort’, maar de technologische ontwikkelingen in factoring hebben deze alternatieve vorm van financiering veel interessanter gemaakt. Factoring is dé vorm om uw onderneming van voldoende werkkapitaal te voorzien, niet met horten en stoten, zoals bij een banklening, maar continu.
CREDION
Talloze mogelijkheden in alternatieve financieringen

Wat zijn de mogelijkheden als je als ondernemer niet bij de bank terecht kunt voor een passende bedrijfs- of vastgoedfinanciering? Lees onderstaand blog van Jack Zwarthoed en Kees Kiemel van Credion Heerhugowaard.
BDO
Ondernemen tijdens een pandemie: weerbaar en wendbaar zijn

De coronacrisis sleept voort en in het kielzog daarvan ook de economische verkramping. De meeste bedrijven hebben zich zo goed en zo kwaad als het kan aangepast aan de nieuwe situatie. Volgens Victor Verstappen, adviseur en partner van BDO, is het nu belangrijk voor hen zich aan te passen op de langere termijn effecten.
QREDITS
Qredits loodst ondernemers door lastige coronacrisis

Nu zelfs kerngezonde bedrijven door de coronacrisis op omvallen staan, zijn ondernemers naarstig op zoek naar financiële oplossingen om het hoofd boven water te houden. Sociale kredietverstrekker Qredits manifesteert zich in deze lastige periode steeds nadrukkelijker als toeverlaat voor het MKB. Niet alleen in financieel opzicht, maar ook als sparring partner.
BRIDGEFUND
Vijf zaken om rekening mee te houden bij een zakelijke financiering

Er is nog nooit iemand verder gekomen door stil te blijven staan, juist in deze tijd is het belangrijk om in beweging te blijven met je bedrijf. Stoppen is natuurlijk geen optie. Soms moet je juist investeren, terwijl het onnatuurlijk aanvoelt. Denk aan nieuwe voorraad inslaan om online te verkopen of je assortiment uit te breiden met nieuwe, andere producten.
FUNDING OPTIONS NEDERLAND
Vijf tips om snel de juiste zakelijke financiering te regelen

Ondernemers die geld nodig hebben voor hun bedrijf kunnen eenvoudig online een lening aanvragen. Maar met zoveel aanbieders en mogelijkheden is het soms lastig om de juiste keuze te maken. Marktplaatsen voor zakelijke financiering bieden uitkomst.
 
info@ondernemersbelang   l   0512 - 745 220
Je ontvangt deze mail omdat je klant bent bij Hét Ondernemersbelang, je in het verleden een offerte bij ons hebt opgevraagd of je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

%SENDER-INFO-SINGLELINE%

Privacy Verklaring  l  Uitschrijven