This template has been shared with you

You can use this email template by logging in to your email marketing account, going to the template page, clicking add template, and choosing the "Import" option.

Preview
 
 
Beste %FIRSTNAME%,
Het is als ondernemer altijd handig om op de hoogte zijn van het laatste nieuws. Vanuit dit oogpunt hebben wij als MKB-platform ook deze week het nieuws op een rijtje gezet.

Namens Hét Ondernemersbelang: veel leesplezier!
Personeel & organisatiemanagement
Leerwerkrotonde als oplossing voor personeelstekort

De spanning op de arbeidsmarkt is in het laatste kwartaal van vorig jaar weer toegenomen. Per 100 werklozen zijn er 92 vacatures. Het tekort is vooral te zien in specifieke sectoren zoals de handel en zorg. En operationele beroepen.

Er is nog steeds een grote mismatch tussen wat de arbeidsmarkt nodig heeft en wat mensen kunnen doen. Daarom ontwikkelde Olympia de ‘leerwerkrotonde’.


De leerwerkrotonde is een concept dat kandidaten klaar stoomt voor beroepen waar nu een tekort is. Kandidaten kunnen op verschillende plekken in- en uitstappen. En zijn direct voltijds beschikbaar voor het bedrijf.
Persoonlijke ontwikkeling zorgt voor nieuwe carrièrekansen

Het belang van een voortdurende persoonlijke ontwikkeling voor de verdere maatschappelijke carrière wordt door werkzaam Nederland steeds meer onderschreven. In toenemende mate wordt ingezien dat een leven lang leren noodzakelijk is om overeind te blijven in een wereld die aan continue veranderingen onderhevig is en een garantie te realiseren voor de toekomstige loopbaan.

Dit jaar zijn dan ook bijna vier op de tien werkende Nederlanders voornemens een cursus, training of opleiding te volgen.

Duurzaamheid & innovatie
5 tips voor een 'groener' bedrijf

In tegenstelling tot techbedrijven die van verduurzaming hun core business hebben gemaakt, is duurzaamheid voor ons (en waarschijnlijk ook voor jou) ‘slechts’ bijzaak. Dit neemt echter niet weg dat het een zeer belangrijke zaak is. Het heeft namelijk veel invloed op de volgende generaties.

SPOT ICT heeft enkele praktische tips voor je op een rij gezet die je vandaag al kunt toepassen.

Financieel & juridisch
4 zakelijke verzekeringen die veel ondernemers afsluiten

Welke zakelijke verzekeringen heb je als ondernemer écht nodig? En welke dekkingen zijn minder belangrijk? Met tongbrekers als de beroepsaansprakelijkheidsverzekering en de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is het niet vreemd dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet.

Het soort bedrijfsverzekeringen dat jij nodig hebt als ondernemer hangt af van veel verschillende zaken, zoals in welke branche je actief bent, welke activiteiten je uitvoert en bijvoorbeeld de fase waarin jouw bedrijf zich bevindt.

Belangrijke wijzigingen partneralimentatie

Als u als ondernemer het voornemens heeft om te gaan scheiden of al in een echtscheidingsprocedure verwikkeld bent, dan zijn de volgende wijzigingen qua partneralimentatie per 1 januari 2020 voor u van belang.

Kortere alimentatieduur door invoering wet Herziening partneralimentatie

Per 1 januari 2020 is de Wet Herziening partneralimentatie van kracht waardoor de wettelijke alimentatieduur, die voorheen maximaal twaalf jaar bedroeg, aanzienlijk korter is geworden. Dit met als doel de economische zelfstandigheid van de alimentatiegerechtigde te bevorderen.
ICT ontwikkelingen & digitalisering
KPN maakt eSIM beschikbaar voor Simyo-klanten

KPN start met het ondersteunen van de eSIM voor Simyo klanten. Sim Only en Prepaid klanten van Simyo kunnen de eSIM vanaf vandaag digitaal activeren.

Als eerste 100% online provider van Nederland loopt Simyo sinds zijn start al digitaal voorop. Precies dát maakt de Sim Only en Prepaid provider voor KPN de beste keuze om te starten met de digitale eSIM.

Met vriendelijke groet,

Hét Ondernemersbelang
info@ondernemersbelang.nl
0512-74 52 20

Op zoek naar meer relevant nieuws? Volg ons.
 
 
%SENDER-INFO-SINGLELINE%

Hét Ondernemersbelang is een onderdeel van
© Smart Business Publishers. Wilt u meer informatie of contact? Neem contact op via info@ondernemersbelang.nl

Op deze nieuwsbrief is onze Privacy Verklaring van kracht.

Wilt u ook uw eigen nieuwsbrief? Bekijk wat we voor u kunnen betekenen.

Afmelden