This template has been shared with you

You can use this email template by logging in to your email marketing account, going to the template page, clicking add template, and choosing the "Import" option.

Preview
Beste %FIRSTNAME%,

Het is als ondernemer altijd handig om op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit je regio. Vanuit dit oogpunt hebben wij als MKB-platform ook deze week het belangrijkste regionale nieuws op een rijtje gezet.

Namens de regiomanager Anneke van der Heide: veel leesplezier.
PERSONEEL & ORGANISATIE
Werknemers die niet te vinden zijn, hoe vind je ze tóch?

Krapte op de arbeidsmarkt. Alleen al in de techniek worden momenteel ruim 1.800 Zeeuwse vakmensen gezocht. Met zoveel vraag en weinig aanbod, hoe vind je dan nog die schaarse mensen?

De Pooter is actief in de personeelsbemiddeling in diverse sectoren, waaronder de techniek en procesindustrie. De kennis en ervaring die ze in de afgelopen 70 jaar hebben opgebouwd brengen ze dagelijks in de praktijk. Onder meer bij het zoeken naar de pareltjes op de arbeidsmarkt, zoals ze het zelf noemen. Ze delen de kern van hun specialisme en leggen uit hoe je met een gerichte strategie tóch die schaarse mensen uit de arbeidsmarkt kunt halen.
FINANCIEEL & JURIDISCH
Aankopen ook met zakelijke creditcard automatisch verzekerd

Hoewel het gebruik van de plastic betaalpas al jaren toeneemt, is de creditcard in Nederland nog steeds geen veelgebruikt betaalmiddel. Zowel consumenten als bedrijven geven de voorkeur aan de reguliere bankpas. In sommige gevallen is dat opmerkelijk, want veel creditcards hebben een duidelijk voordeel ten opzichte van een gewone betaalpas: een aankoopverzekering.
GEZONDHEID OP DE WERKVLOER
Verzuim in Nederland in 2019 opnieuw gestegen

Het gemiddelde verzuim in Nederland stijgt in 2019 naar 4,2% (ten opzichte van 4,0% in 2018, 3,7% in 2017 en 3,5% in 2016). Dit baseren ArboNed en HumanCapitalCare op een analyse van de jaarcijfers van 2019.

De verwachting van de arbodiensten is dat het
coronavirus het verzuim van 2020 zal beïnvloeden, maar de daadwerkelijke impact is nu nog niet vast te stellen. Toch lijkt het aantal mensen dat zich heeft ziekgemeld de afgelopen periode hoger dan verwacht op basis van historische data.

 
a.vdheide@ondernemersbelang.nl   l   0512 - 745220
 
%SENDER-INFO-SINGLELINE%
Privacy Verklaring  l  Uitschrijven