This template has been shared with you

You can use this email template by logging in to your email marketing account, going to the template page, clicking add template, and choosing the "Import" option.

Preview
 
 
Beste %FIRSTNAME%,
Het bedrijfsleven in Nederland staat niet stil. Daarom houden we je op de hoogte van het laatste regionale nieuws over ondernemen.

Hét Ondernemersbelang wenst je veel leesplezier!
Communicatie & PR
Doorstart van Young Business Award.

Er komt een doorstart van de Young Business Award. Vorig jaar werd de startupcompetitie ten grave gedragen, nu is de YBA weer springlevend. ,,Nounounou’’, zegt (mede)oprichter Niels Palmers met de hem bekende rechtlijnigheid, ,,het evenement stáát nog niet, ik heb voorlopig alleen de hypotheek rond. Meer niet.’’

De Young Business Award (YBA) beleeft de herstart met een finale dit jaar op 29 september in Emmen. De halve finales zijn op 22 april in Groningen en 9 juni in Leeuwarden.
Promotiedagen Drenthe neemt nieuwe opzet uit 2019 mee naar 2020.

Promotiedagen Drenthe neemt de nieuwe opzet uit 2019 mee naar 2020. In 2019 kreeg het evenement een nieuwe locatie en lightboxes in plaats van stands. Ook werd het een ééndagsevenement, in plaats van twee. Dat schrijft Dagblad van het Noorden.

In 2019 verplaatste Promotiedagen Drenthe van de TT-hal naar cultuurhuis De Nieuwe Kolk in Assen. Dat viel goed in de smaak, volgens medeorganisator Tom Hemmen. ,,Zowel bezoekers als standhouders ervoeren het als zeer positief,” vertelt hij aan Dagblad van het Noorden. ,,We mikten op tussen de 2000 en 2500 bezoekers en dat hebben we gehaald.”
Transport & Logistiek
De Lelylijn: "Laat die snelle trein maar komen".

In een uur van Groningen naar Amsterdam, dat is de belofte van de Lelylijn: de snelle treinverbinding tussen en het Noorden en de Randstad. Wat muzikant en ‘Lelylijn-watcher’ Bart de Glint betreft, kan die er niet snel genoeg komen. Dat schrijft hij in een opiniestuk in Dagblad van het Noorden.

De voordelen van de Lelylijn zijn groot, schrijft De Glint. Bedrijven zullen zich sneller in het Noorden vestigen. Forenzen naar de Randstad vanuit Groningen, en andersom, wordt gemakkelijker. En als de Lelylijn verder wordt doorgetrokken naar het buitenland, levert het ook nog een boost op voor de Eemshaven en vliegveld Eelde.
Rondetafelgesprek
Op 5 maart organiseren wij het rondetafelgesprek 'Duurzaamheid in de noordelijke provincies: welke stappen zet het MKB?' in Drachten.

Graag willen wij u uitnodigen om deel te nemen aan het rondetafelgesprek over ‘Duurzaamheid in de noordelijke provincies ‘ op 5 maart 2020 in Drachten.

Het rondetafelgesprek vindt plaats onder leiding van een gespreksleider, tevens journalist die hierover een artikel schrijft. Iedere tafeldeelnemer mag zelf 3 stellingen bedenken en naar de journalist sturen die ze graag ter discussie op tafel zien komen.


De deelnemers gaan naar huis met verrassende inzichten en invalshoeken, die inspiratie opleveren om hun eigen ondernemerschap verder vorm te geven en te optimaliseren.
Veiligheid & Gezondheid op de werkvloer
Coronavirus en zakendoen: wat moet u weten?

Doet u zaken in China, dan heeft u misschien vragen over de uitbraak van het nieuwe coronavirus in de regio Wuhan. Op verschillende plekken vindt u informatie over de laatste stand van zaken.

Om te voorkomen dat het coronavirus verder verspreidt heeft Nederland maatregelen genomen. Zo geldt er een aangepast reisadvies. Heeft u plannen om binnenkort naar China te gaan, bekijk dan eerst het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Financieel & Juridisch
Vraag nu innovatiekrediet aan.

Bent u bezig met de technische ontwikkeling van een nieuw product of met de klinische ontwikkeling van een medicijn of apparaat? U kunt profiteren van het Innovatiekrediet. Het Innovatiekrediet is voor de ontwikkeling van veelbelovende en uitdagende innovaties met een uitstekend marktperspectief.

Alle bedrijven, zowel starters als gevestigde bedrijven (groot of klein), kunnen profiteren van het Innovatiekrediet. Met het Innovatiekrediet wil het ministerie van Economische Zaken en Klimaat een bijdrage leveren aan de innovatiekracht en een duurzame groei van de Nederlandse economie.
Op zoek naar meer relevant nieuws? Volg ons.
 
 
Hét Ondernemersbelang is een onderdeel van © Smart Business Publishers. Wilt u meer informatie of contact? Neem contact op via info@ondernemersbelang.nl

Op deze nieuwsbrief is onze Privacy Verklaring van kracht.

Wilt u ook uw eigen nieuwsbrief? Bekijk wat we voor u kunnen betekenen.