This template has been shared with you

You can use this email template by logging in to your email marketing account, going to the template page, clicking add template, and choosing the "Import" option.

Preview
 
VOORWOORD GEMEENTE HENGELO
Twente is een sterk knooppunt op het gebied van mobiliteit en transport en dat willen we graag zo houden. Een goede bereikbaarheid is essentieel voor ondernemers, daarom trekken de Twentse gemeenten, Twente Board, provincie Overijssel en Euregio samen op om bij het Rijk en in Europa middelen vrij te maken om onze regio goed bereikbaar te houden. En dat lukt ons goed!

Dankzij een sterke lobby met de provincie kunnen we de verbreding van de A1 eerder afronden. Ook wordt op dit moment het knooppunt Azelo-Buren verbeterd en veiliger gemaakt. Een ander belangrijk onderdeel is de verbetering en verdubbeling van de N35 tussen Zwolle en Wierden/Almelo.

Ook het spoor is belangrijk voor de bereikbaarheid van Twente. We lobbyen voor snellere verbindingen naar de Randstad en Berlijn, dit pakken we samen met de provincie en Euregio op. Hengelo neemt ook deel aan het project Euregiorail waarbij doorverbinding van Münster, Enschede/Hengelo en Zwolle voorop staat. Daarnaast neemt Hengelo deel aan diverse netwerken in Nederland en Europa om de lobby voor een sterke en duurzame mobiliteit in Twente te realiseren en om de economie en woonaantrekkelijkheid te vergroten.

En dan is er nog een bijzonder project: de verruiming van de Twentekanalen. Het Twentenkanaal is namelijk een belangrijke schakel tussen de Nederlandse havens en de rest van Europa. Vanuit dit project gaan we
het Twentekanaal verruimen zodat grotere, klasse Va-schepen, van het Twentekanaal gebruik kunnen maken en we gaan de binnenhavens van Hengelo en Almelo verbeteren. Hengelo werkt hierbij samen met verschillende partners en heeft voor dit project € 10,8 miljoen Europese subsidie ontvangen!

Wat we daar precies gaan doen? Dat leest u verderop in deze nieuwsbrief.

Erik Stok
Beleidsadviseur Bestuur en Management
NEDERLAND IS TOE AAN EEN ANDER BELASTINGSTELSEL
Het Ondernemerspanel: 'Het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties willen een toekomstbestendiger belastingstelsel'

De stelling van deze maand: In het huidige stelsel is de belasting op werk (te) hoog en wordt vervuiling nauwelijks belast. Veel bedrijven vinden dat Nederland toe is aan een slimmer belastingstelsel dat meer is gericht op circulair en sociaal. Circulair ondernemen moet de norm worden. Door arbeid goedkoper te maken breng je de circulaire economie dichterbij.
KLAAR OM FINANCIERING OP TE HALEN VOOR JE INNOVATIE?
In 3 stappen naar kapitaal voor je innovatie

Je idee is goud waard. Maar voordat het je gouden bergen gaat opleveren, moet je er eerst in investeren. Hoe kom je aan kapitaal voor je innovatie wanneer je geen oneindige broekzakken hebt? Vincent Heutinck, expert kapitaal bij Novel-T helpt je in drie stappen naar een passende financiering om je idee te laten groeien.
ADVIES EN BEGELEIDING BIJ AFWIKKELEN SCHULDEN
Zoek op tijd hulp bij schulden!

Als ondernemer ben je gewend om met risico’s en tegenslag om te gaan, maar corona is van een andere orde. Het kabinet heeft allerlei steunmaatregelen ingevoerd om jou door deze tijden te helpen. Maar wat de toekomst ook gaat brengen, de maatregelen houden een keer op. Of misschien zijn ze nu al niet voldoende voor jou. Heb je betalingsachterstanden of schulden? Trek op tijd aan de bel.

OPZETTEN VAN LEER-WERKTRAJECTEN
Cygnus Interim, uw partner voor interim managment

Bert Kamp is al vijftien jaar op interimbasis actief op het gebied van HRM en Personeel & Organisatie. Sinds tien jaar doet hij dat vanuit zijn eigen onderneming Cygnus Interim die opereert vanuit Zwolle. Bert: “Ik ben allround inzetbaar en daar zit ook mijn kennis en ervaring.
REFURBISHED MEUBILAIR IS DUURZAMER TEN OPZICHTE VAN NIEUW
Nieuwe website - webshop van kantoor- en magazijninrichter THO live!

Wanneer u op zoek gaat naar benodigdheden voor de kantoor- en/of magazijninrichting kan het bijna niet anders dan dat u de naam THO (Terborgse HandelsOnderneming B.V.) tegenkomt.
GESPECIALISEERD IN SEARCH ENGINE MARKETING
Seeders benoemt Phil Kropp als chairman om sneller te kunnen accelereren

Online marketing agency Seeders benoemt Phil Kropp als chairman. De ondernemer, onder andere medeoprichter van het Amsterdamse bedrijf OrangeTrail, startte per 1 mei in deze rol. Seeders heeft hiermee een autoriteit op het gebied van ondernemerschap en bedrijfsinnovatie in huis gehaald.
ECONOMISCHE STRUCTUURVERSTERKING, WERKGELEGENHEID EN LEEFBAARHEID
Wij verruimen de Twentekanalen!

Het Twentekanaal is een belangrijke schakel tussen de Nederlandse havens en de rest van Europa. Het Twentekanaal maakt onderdeel uit van de North Sea Baltic corridor, een van de negen hoofdtransport assen in Europa. Onze corridor loopt van de zeehavens van Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam via Twente naar Berlijn en dan via Polen naar de Baltische staten en Finland.
WERKEN UIT EEN MAATSCHAPPELIJK GEDREVEN PURPOSE
Vissen in een andere vijver

“Jullie vissen toch allemaal in dezelfde vijver?” Een opmerking die ik soms hoor van ondernemers die op zoek zijn naar talent voor hun organisatie. In de huidige arbeidsmarkt is het voor veel werkgevers steeds moeilijker om de juiste medewerkers te vinden. Toch kun je als werkgever en recruitmentbureau zeker je vijver vergroten. Door anders te kijken, het juiste materiaal en de juiste technieken te gebruiken en door te werken vanuit een maatschappelijk gedreven purpose.
 
Wil je ook mee in onze landelijke of regionale nieuwsbrief? Neem dan contact op met mij
0512-745223 of a.sliedrecht@ondernemersbelang.nl en wij informeren je over de mogelijkheden.

Je ontvangt deze mail omdat je klant bent bij Hét Ondernemersbelang, je in het verleden een offerte bij ons hebt opgevraagd of je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

%SENDER-INFO-SINGLELINE%

Privacy Verklaring  l  Uitschrijven