This template has been shared with you

You can use this email template by logging in to your email marketing account, going to the template page, clicking add template, and choosing the "Import" option.

Preview
Beste %FIRSTNAME%,

“Het gaat om de verbinding. De verbinding tussen bedrijven onderling en de samenwerking van ondernemers met onderwijsinstellingen en de gemeente. Dat is de kern van alle vooruitgang”, volgens de Nijmeegse wethouder economie Monique Esselbrugge. Als wethouder stimuleert en faciliteert ze daarom vooral ontmoetingen en helpt ze bedrijven en instellingen zichzelf, die samenwerking en de daaruit voortvloeiende resultaten goed voor het voetlicht te brengen. “Want goed voorbeeld, doet goed volgen.”

Namens de regiomanager Johannes Swieringa: veel leesplezier, fijne feestdagen en alvast een gelukkig en gezond 2022.
“Het is innovatie, innovatie en nog eens innovatie wat de klok slaat in de oudste stad van Nederland”

Wat dat betreft zitten bedrijven volgens haar uitstekend in Nijmegen. “Onze economie is steeds meer een kenniseconomie, die draait op ‘human capital’, op kenniswerkers en dienstverlening. En wij hebben hier een universiteit, een hogeschool, alle vormen van beroepsonderwijs en een aantal toonaangevende bedrijven in de health & high-techsector en logistiek. Bovendien hebben we een jonge goed opgeleide bevolking, een prettig bourgondisch karakter, natuurrijke omgeving en liggen we strategisch gunstig tussen Randstad en Ruhrgebied aan de drukst bevaren rivier van West-Europa, de A15 en de Betuweroute.”
‘Je bent een sukkel als je nu nog niet bezig bent je bedrijfsgebouw te verduurzamen’

Ze leggen het accent net even iets anders. Maar onderaan de streep komen beide wethouders van de gemeente Nijmegen wat scherp geformuleerd tot dezelfde conclusie: je bent een sukkel als je nu nog niet bezig bent je bedrijfsgebouw te verduurzamen.
“Werken aan gelijke kansen is in ieders belang”

Willen we dat mensen gelijke kansen krijgen om hun talenten te kunnen ontdekken en benutten, dan zullen we ons bewust moeten worden van onze vooroordelen. ROC Nijmegen zet in op bewustwording, bespreekbaarheid en een praktische aanpak.
Toegang voor werkgevers verbeteren

Werkgevers willen weten waar ze op het goede adres zijn voor personeelsvraagstukken en arbeidsmarktregelingen. Om dit te realiseren gaan de werkgeversdiensten van UWV WERKbedrijf Rayon Arnhem-Nijmegen en van WerkBedrijf Rijk van Nijmegen nog nauwer samenwerken.
Innovatieve impuls voor ‘groen/blauw’ onderwijs

Op 1 januari 2021 fuseerden het Wellant, Citaverde en Helicon tot één onderwijsorganisatie onder de naam Yuverta. Sinds augustus prijkt de nieuwe naam op de gevels van alle vestigingen. Het samengaan biedt de groen/ blauwe opleiders de mogelijkheid meer innovatieve slagkracht te ontwikkelen, met als motto ‘Thuis in de toekomst’.
Lezen en schrijven

“Met meneer Jansen kan ik lezen en schrijven!” zeg ik tegen mijn collega als we het hebben over onze favoriete klanten. Bedoel ik dat letterlijk? Nee. De ‘meneer Jansen’ waar ik op doel, kan nauwelijks een goed leesbare e-mail aan mij schrijven en leest de stukken die hij ondertekent nooit. Als advocaat moet ik daar wel op bedacht zijn. Meneer Jansen is een gevierd ondernemer, een selfmade-man zoals dat heet, met een rebelse jeugd. Hij zag de school meer vegend vanaf het schoolplein (strafcorvee) dan van binnen. Meneer Jansen redt het wel, met zijn beperkte lees- en schrijfvaardigheid.
Arbeidsrecht – wat gaat 2022 ons brengen?

Met de oplopende besmettingen neemt ook de discussie over de impact van de coronamaatregelen en de gevolgen voor de werkvloer weer toe. Moeten we thuiswerken? Mogen niet-gevaccineerde medewerkers nog wel op de werkplek worden toegelaten? Wat betekent het als ze niet mogen komen? Houden ze dan recht op loon? En wat betekent het voor de zorgplicht van de werkgever als medewerkers al zo lang thuiswerken? Allemaal vragen die voortdurend de revue passeren en waar wij ook graag met u over in gesprek gaan. Voor nu willen we echter (vooral) een doorkijkje bieden naar 2022. Want wat corona ook gaat doen, één ding weten we zeker: het arbeidsrecht blijft in beweging.
Extra mogelijkheden voor werkgevers met uitdagingen

Na de landelijke start in september zijn de regionale mobiliteitsteams (RMT) Rijk van Nijmegen en Rivierenland continu in ontwikkeling om werkgevers, werkzoekenden en zzp’ers zo goed mogelijk van dienst te zijn. Want we zien dat banen verdwijnen, werk verschuift en vooral veel werk ontstaat. Dat vraagt een gezamenlijke aanpak vanuit de partners in het regionaal mobiliteitsteam.
‘Werken aan een toekomstbestendige energiemix’

Bedrijvenpark Medel, van de gemeenten Neder-Betuwe en Tiel, is een gewilde locatie. Het is een logistieke hotspot met bovenregionale functie. Om de bedrijfsactiviteiten op het park optimaal te ondersteunen en toekomstige groei mogelijk te maken, is het realiseren van een nieuwe, afgewogen energiemix onontbeerlijk.
“Uitzenden is topsport”

“Wij hebben de kennis in huis om naast het leveren van kandidaten ook advies te kunnen geven over de juiste begeleiding op de werkvloer.” Dat zegt Rutger van Lee, directeur van Uitzendbureau hET, met vestigingen in Nijmegen (hoofdkantoor) Wijchen en net over de grens in het Duitse Kleef.
Transporteur H.M. Verploegen heeft service hoog in het vaandel

Doorgroeien in service en als bedrijf. Dat is de ambitie voor de komende jaren van H.M. Verploegen, transportonderneming naar Benelux, Frankrijk en Duitsland. Henri Verploegen staat samen met zijn broer Erwin aan het roer van het familiebedrijf en vertelt er bevlogen over.
Gert-Jan Willems uts Verkroost: Personeelstekort aanpakken door versterken beroepsonderwijs

Bedrijven zitten ernstig verlegen om mensen in de logistiek en techniek. Wat Gert-Jan Willems, directeur van UTS Verkroost, betreft is het de allerhoogste tijd voor een opwaardering van de lbo-, mbo- en hbo beroepsopleidingen in deze sectoren.
Inclusieve engineering helpt bij krapte op de arbeidsmarkt

Krijg jij je vacatures maar niet vervuld? Dan hebben wij een compleet andere invalshoek om je personeelstekort aan te pakken. Een aanpak waarbij we creativiteit en technologie inzetten. Oplossingen die medewerkers in jouw bedrijf ondersteunen en ontbrekende kwalificaties van medewerkers invullen. Werkzaak Rivierenland zoekt werkgevers die hier nieuwsgierig naar zijn. Ontdek samen met ons slimme technische oplossingen voor jouw bedrijf.
Leren in de praktijk en stage; de kern van goed beroepsonderwijs

ROC Nijmegen realiseert beroepsonderwijs en educatie. In onze visie biedt ons onderwijs (loopbaan)perspectief. Wij bieden kansen voor de ontwikkeling van iéders talent. Leren en werken zijn voor ons onlosmakelijk verbonden. En opleiden doen we samen met de werkvelden in de regio.
j.swieringa@ondernemersbelang.nl   l   06 - 37444859
 
%SENDER-INFO-SINGLELINE%
Privacy Verklaring  l  Uitschrijven