This template has been shared with you

You can use this email template by logging in to your email marketing account, going to the template page, clicking add template, and choosing the "Import" option.

Preview
Beste %FIRSTNAME%,

Ondanks de crisis die op dit moment gaande is, blijven we je op de hoogte houden van het laatste nieuws uit jouw regio. Daarom hebben wij als MKB-platform ook deze week het belangrijkste regionale nieuws op een rijtje gezet. Op deze manier blijf je nog steeds up-to-date!

Namens de regiomanager Frank Sanders: veel leesplezier.
VEILIGHEID & GEZONDHEID OP DE WERKVLOER
Verantwoord terug naar kantoor met de Covid-19 desk planner app

Macaw lanceert in samenwerking met Microsoft de COVID-19 Desk Planner App, waarmee medewerkers gemakkelijk en veilig een bureau vinden en reserveren binnen alle kantoren van hun organisatie.

Ook kunnen werkgevers met de applicatie hun personeel op de best mogelijke manier faciliteren op het gebied van
social distancing, hygiënerichtlijnen en vergelijkbare RIVM-voorschriften. Hiermee ondersteunt Macaw organisaties die gefaseerd terugkeren naar kantoor in de anderhalve-meter-samenleving.
Anti Covid-19 materialen

Als ondernemer kun je niet stil blijven zitten, dat zit nou eenmaal niet in je genen. Je eerste impuls bij een crisis is de schouders eronder en aanpakken! Zorgen dat je de zaken vanuit een ander perspectief bekijkt en daarnaar handelen, je creativiteit de vrije loop laten… Je wilt niet afwachten en toekijken hoe je zorgvuldig opgebouwde bedrijf onderuit gaat.

Sinds het begin van de Corona crisis houden veel bedrijven de hand op de knip, dat moet ook wel en dat is ook heel begrijpelijk. Voor ons betekent dat ook minder werk. Gevelreclames, autobeletteringen, interieur- en beursmaterialen, allemaal klussen die normaal gesproken gewoon gepland zouden worden, staan nu on-hold of worden helemaal geannuleerd.
FACILITAIRE DIENSTVERLENING
Krauthammer lanceert nieuw digitaal platform

Nu op afstand werken het nieuwe normaal is, past ook Krauthammer zich aan. Krauthammer-consultants willen professionals de beste omstandigheden bieden om continu te blijven werken aan soft skills. Meestal gebeurt dit in een persoonlijke setting. Wanneer face-to-face training niet beschikbaar is, creëren we de beste omstandigheden voor een Krauthammer Training op afstand.

Frans van Kreuningen (CEO sinds juli 2019):
We zijn blij verrast te zien hoe snel onze klanten en deelnemers zich aanpassen aan de nieuwe realiteit. Mede hierdoor hebben we besloten om versneld een digitaal portfolio aan te bieden”.

FINANCIEEL | JURIDISCH
Ruim €500 miljoen aangevraagd voor overbruggingsfinanciering innovatie bedrijven

Sinds de openstelling op 29 april hebben ruim duizend startups, scale-ups en innovatieve mkb’ers een aanvraag ingediend voor een Corona-OverbruggingsLening (COL) of het Tijdelijk Overbruggingskrediet Programma innovatieve Start- en Scaleups (TOPSS).

Deze bedrijven zijn samen goed voor de werkgelegenheid van bijna 12.000 fte. De bedrijven vragen in totaal meer dan €500 miljoen aan via een van beide faciliteiten.
Vakantiegeld 2020 meevallertje voor bijna alle werknemers

Bijna alle werknemers die eind deze maand het vakantiegeld ontvangen, zien een meevallertje tegemoet. Het netto vakantiegeld valt als gevolg van aangepaste belastingtarieven hoger uit in vergelijking met vorig jaar.

Alleen lagere, parttime lonen tussen de 1.000 en de 1.250 euro per maand zijn een uitzondering: zij leveren ten opzichte van 2019 enkele euro’s in. Dat blijkt uit berekeningen van HR- en salarisdienstverlener ADP.

BEDRIJFSADVIES
Winkelgebied museumkwartier in Amsterdam-Zuid geeft voorbeeld aan retail Nederland

Het winkelgebied in het Museumkwartier was sinds de Corona-uitbraak voor 80% gesloten. Deze week opent het grootste deel van de winkels zijn deuren met allerlei unieke, creatieve oplossingen en veiligheidsmaatregelen die niet ten koste gaan van de warme sfeer in de winkels.

De retailers zijn blij dat ze een goed voorbeeld kunnen geven: ‘Dit is hoe het ook kan.’

Ondernemers in het Museumkwartier doen niet zomaar hun deuren open. Onder andere Four, Oger, Royal Coster Diamonds maar ook koffieshops als Bagels & Beans doen er alles aan om klanten een warm bad te geven en veilig te stellen.

ZAKEN DOEN OVER DE GRENS
RVO heeft vouchers beschikbaar voor internationaal ondernemen in corona tijd

Stel je hebt een nieuw product gemaakt of een bijzonder design bedacht. Hoe breng je dat dan op de Nederlandse- en later ook op de Buitenlandse- markt?

Juist nu veel bedrijven moeite hebben om de kop boven water te houden door de veranderende marktomstandigheden door Covid-19, is samen sparren over New Business activiteiten ontzettend fijn en waardevol! En het is ook nog eens kosteloos!

Renier Meuwissen ontwierp de byAr Bicycle, een elektrische en kettingloze fiets. Hij ging in zee met Jochem Karstanje van Createness die hem assisteerde om Internationale stappen te zetten.
LANDELIJK NIEUWS
De ultieme gids voor uw pensioen & inkomen

Financiële planning voor een lange pensioen periode is zeer belangrijk – zorg daarom dat u de juiste vragen weet te stellen om verrassingen te voorkomen. ‘De ultieme gids voor uw Pensioen & Inkomen’, geschreven door Fisher Investments Nederland is er voor beleggers met minstens € 350.000 en bevat bruikbare informatie over hoe u uw pensioen op een effectieve manier kunt plannen.
RTL biedt MKB gratis reclamezendtijd

De coronamaatregelen maakten dat veel ondernemers hun deuren voor langere tijd moesten sluiten. Nu de verspreiding van het virus lijkt af te nemen, gaat Nederland langzaam weer open. Na de opening van winkels kan Nederland vanaf volgende week ook weer terecht bij onder andere kappers en schoonheidssalons.

Vanaf 1 juni volgen de horeca, musea, bioscopen en andere culturele instellingen in beperkte mate. RTL beseft dat ondernemers elk duwtje in de rug kunnen gebruiken om weer op gang te komen. Vanuit die gedachte biedt het mediabedrijf ondernemend Nederland vanaf maandag 11 mei gratis reclamezendtijd aan via het initiatief ‘Nederland gaat weer open’.

Durf weer te ondernemen!

Dwina Winter zet zich vol enthousiasme in voor de public relations en communicatie sinds de start van PIN Voorschot 5 jaar geleden. Alles om de kracht van PIN Voorschot te bewijzen. ‘Durf te ondernemen’, is haar motto. “Focus op wat goed gaat in je onderneming, durf je plannen te financieren en probeer daarvan te profiteren.”
Let op! Veel corona schermen zijn niet brandveilig

De meeste transparante corona schermen die nu gemaakt worden zijn niet brandveilig. Perspex, plexiglas, acrylaat zijn de meest gebruikte materialen en die zijn gewoon brandbaar! Er zijn absoluut ook brandveilige materialen met een B1 certificering.

Benieuwd naar de werkelijkheid van de corona schermen? Wij geven je een demonstratie in de vorm van een video.
 
f.sanders@ondernemersbelang.nl   l   0512 - 745 214
 
%SENDER-INFO-SINGLELINE%
Privacy Verklaring  l  Uitschrijven