This template has been shared with you

You can use this email template by logging in to your email marketing account, going to the template page, clicking add template, and choosing the "Import" option.

Linkedin
 
Instagram
 
Website
Beste %FIRSTNAME%,

Diverse ondernemers en instanties uit de regio Arnhem - de Liemers hebben een artikel gepubliceerd in het magazine van Hét Ondernemersbelang. In deze nieuwsbrief worden een paar artikelen uitgelicht.

Namens de regiomanager Johannes Swieringa: veel leesplezier!
 
DE NIEUWE FORMULE SLAAT AAN
Hotel-restaurant Groot Warnsborn verduurzaamd in samenwerking met Zegers Bouw

Landgoed hotel-restaurant Groot Warnsborn is volop in beweging. Onlangs behaalde het de finale van de Dutch Hotel Award. Daarmee behoort het tot de top van het Nederlandse hotelwezen. Verder doet directeur-eigenaar Lammert de Vries een stapje terug en geeft de bedrijfsleiding over aan zijn kinderen Gjalt en Jante. Om gasten topkwaliteit te kunnen blijven bieden, werden onlangs acht hotelkamers gerenoveerd. Voor de bouwwerkzaamheden tekende Zegers Bouw.
 
''GROEN VORMT EEN ESSENTIEEL ONDERDEEL VAN EEN LEEFBARE STAD''
Participatie bewoners en ondernemers sleutel tot succesvol vergroenen leef- en werkomgeving

Ondanks alle inspanning tot nu toe zijn de gevolgen van klimaatverandering bijna dagelijks merkbaar. Lange, droge en hete periodes worden afgewisseld met hevige stortbuien, waar in korte tijd veel regen valt. Met name in de stedelijke omgeving heeft klimaatverandering grote impact op de leefbaarheid. Hoe kunnen we de gevolgen van extreem weer inperken? Wat moeten we doen om de omgeving aan te passen aan klimaatverandering? Hoe krijgen we bedrijven mee in de vergroening? Over deze vragen en onderwerpen boog een panel van negen deskundige personen zich aan de Ronde Tafel in Hogeschool van Hall Larenstein.
 
''HOE INTENSIEF MIJN GEBEGLEIDING IS HANGT AF VAN DE SITUATIE''
Participatiestage behoudt studenten voor arbeidsmarkt

Studenten met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen bij Rijn IJssel extra begeleiding om studieuitval te voorkomen. Samen met stagebedrijven spant Rijn IJssel zich in om deze jongeren niet alleen te behouden voor de arbeidsmarkt, maar ook hun deelname aan de maatschappij te bevorderen.
 
DE NATUUR IS GOED VOOR ONS MENSEN
Paard & Natuur: verbeteren van de biodiversiteit uit een onverwachte hoek

De zomer. Dat is genieten van heerlijk lange, warme dagen, spelen of relaxen aan het strand, wandelen door het bos, of fietsen door de prachtige Nederlandse natuur. De voorpret op de vakantie periode wordt slechts geëvenaard door de tijd die je daadwerkelijk doorbrengt in het groen. Want jezelf omgeven door natuur is goed voor je. Verschillende wetenschappelijke studies hebben inmiddels bewezen dat een groene omgeving een positief effect heeft op onze mentale en fysieke gezondheid. Het zorgt voor rust en ontspanning, waardoor de hoeveelheid van het stresshormoon cortisol in het lichaam afneemt. Buiten zijn bevordert daarnaast de aanmaak van vitamine D, belangrijk voor gezonde botten, spieren, en het immuunsysteem.
 
MEER MET MINDER
Groene revolutie

De architectuur staat op dit moment voor een aantal grote uitdagingen. De klimaatverandering, de vergrijzende samenleving, de overstap naar hernieuwbare energie, het nijpende tekort aan woningen en de verduurzaming van de landbouw. Als we deze vraagstukken willen oplossen moeten we de sociale, economische en technologische structuren van onze maatschappij fundamenteel veranderen.
 
GROEN HELPT OOK TEGEN HITTESTRESS
Waarom ondernemers plezier krijgen van meer groen

Is een groene werkomgeving iets voor de happy few? Voor veel mensen is een werkomgeving toch vooral versteend met noodzakelijke parkeergelegenheid en ruimte voor laden en lossen. Door Ingrid Kerkvliet, Natuur en Milieu Gelderland.

Toch zijn er allerlei mogelijkheden. Daarom een stappenplan in drie delen: waarom, wat en hoe.

 
SAMEN MET BEDRIJVEN EN SCHOLEN
Hoppenbrouwers techniek arnhem geeft touwtjes uit handen bij ‘baas van morgen’

Donderdag 1 juni was het zover. Honderden leerlingen namen tijdens JINC Baas van Morgen, plaats op de stoel van een CEO, directeur of politicus. Zo ook Jalal. Hij nam voor één dag het stokje over van Rutger Hermans, vestigingsleider van Hoppenbrouwers Techniek in Arnhem.
 
LOGISTIEK IS BELANGRIJK VOOR ONZE ECONOMIE
Regio zet in op economische groei én leefbaarheid

De Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen (GMR) is een samenwerkingsverband van achttien gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen. De regio heeft als doel om de balans te vinden tussen levendige stedelijkheid en ontspannen leefkwaliteit (ook wel groene groei) en werkt aan vijf maatschappelijke opgaven: Productieve regio, Verbonden regio, Circulaire regio, Ontspannen regio en Groene groeiregio.
 
GROTE VRAAG, KRAPPE MARKT
CLAFIS levert contractmanagers van de toekomst

In Nederland is grote behoefte aan contractmanagers. Echte specialisten met theoretische én praktijkervaring in contractmanagement. Maar die zijn nauwelijks te vinden. Een groeiend probleem voor veel opdrachtgevers. CLAFIS Ingenieus kijkt vooruit naar de toekomst. Het ingenieursbureau leidt binnen de eigen Academy technisch specialisten op tot door de wol geverfde contractmanagers.
 
''SAMENWERKEN ALS OPLEIDERS HEEFT DE TOEKOMST''
Personeelskrapte oplossen met gezamenlijke creatieve aanpak

Medio april 2023 sloten Provincie Gelderland, The Economic Board en Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen met ondernemers en kennisinstellingen het Human Capital Akkoord regio Arnhem-Nijmegen. Het doel: samen de personele krapte in de sectoren Zorg en Welzijn, Techniek en Energie aanpakken.
 
WAAROM DEZE WET?
Aannemers opgelet: privatisering van het bouwtoezicht is binnenkort een feit

De Wet kwaliteitsborging voor het bouwen treedt in werking per 2024 en vereist de inschakeling van een kwaliteitsborger om de bouw te controleren.

De Wet kwalitetsborging voor het bouwen (Wkb) is bedoeld om de kwaliteit van de bouw te verbeteren en de positie van de consument te versterken. De meningen lopen over deze wet uiteen. De één verwacht dat door de Wkb de kosten voor het bouwen van huizen gaan stijgen en dat de bouw zal vertragen of zelfs stagneren. De ander verwacht dat juist het bouwproces efficiënter zal worden en dat de (faal)kosten voor de bouwbedrijven zullen afnemen. Één ding is in ieder geval zeker; de wet treedt straks, gelijk met de Omgevingswet, per 1 januari 2024 in werking. Waarom en wat betekent dat voor u als aannemer?
 
VERKEERSADER OP DE SCHOP
Nermina Kundić: ‘In Arnhem gaan bereikbaarheid en vergroening hand in hand’

Voor een grote stad als Arnhem is een goede bereikbaarheid een must. Zeker wanneer het aantrekkelijk wil zijn én blijven voor bedrijven en organisaties. Daarnaast zijn ook vergroening van de openbare ruimte en leefbaarheid belangrijke thema’s in deze stad. Gaan al deze aspecten goed samen? ‘Absoluut’, zegt Nermina Kundić, wethouder duurzame mobiliteit in de Gelderse provinciehoofdstad. ‘Het vergroenen van de openbare ruimte heeft veel voordelen voor inwoners én ondernemers.’
 
CONFRONTEREND EN INSPIREREND
‘Nu valt bij mij het kwartje’

Bij de aftrap was het direct raak! Bij menig deelnemer van de eerste training Coherent Ondernemen viel meteen het kwartje.

Elf vloerplaten met daarin een levenslijn, externe omgeving en interne organisatie gesymboliseerd, maken duidelijk welke impact je op je klant maakt tot aan de intentie die je te volbrengen hebt. Het resultaat? Je wordt je bewust waar je als ondernemer nog iets te doen hebt. Dat werkt dus, beaamt Mirjam Groenendijk van Scalabor: “Zo buiten, zo binnen. Alles hangt met elkaar samen. Alleen dán kun je vanuit je intentie ook impact maken. Mooi om te zien dat dit voor personen, maar zeker ook voor organisaties geldt!”
Je ontvangt deze mail omdat je klant bent bij Hét Ondernemersbelang, je in het verleden een offerte bij ons hebt opgevraagd of je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

%SENDER-INFO-SINGLELINE%

Privacy Verklaring  l  Uitschrijven