This template has been shared with you

You can use this email template by logging in to your email marketing account, going to the template page, clicking add template, and choosing the "Import" option.

Preview
Beste %FIRSTNAME%,

Ondanks de crisis die op dit moment gaande is, blijven we je op de hoogte houden van het laatste nieuws uit jouw regio. Daarom hebben wij als MKB-platform ook deze week het belangrijkste regionale nieuws op een rijtje gezet. Op deze manier blijf je nog steeds up-to-date!

Namens de regiomanager Rico van der Veen: veel leesplezier.
FINANCIEEL | JURIDISCH
4,4 miljoen euro aangevraagd voor overbruggingsfinanciering

Flevolandse bedrijven hebben 4,4 miljoen euro aangevraagd voor de COL. Dat is een Corona OverbruggingsLening voor startups, scale-ups (een bedrijf dat al een aantal jaren bestaat en inmiddels een flinke omzet heeft) en innovatieve mkb’ers. Er is maar 1,8 miljoen beschikbaar voor onze provincie.

Horizon gaat in de komende periode beslissen wie wel of niet in aanmerking komt voor het noodkrediet. Voor heel Nederland is er 100 miljoen euro beschikbaar. Maar dat is bij lange na niet genoeg. In totaal zijn er aanvragen binnengekomen voor 500 miljoen euro.
Corona-overbruggingslening open voor start ups, scale ups en innovatief MKB

Vanaf vandaag kunnen startups, scale-ups en innovatieve MKB-bedrijven een aanvraag doen voor een Corona-Overbruggingslening (COL). Het kabinet heeft daarvoor in totaal miljoen euro beschikbaar gesteld, waarvan 9,3 miljoen euro voor bedrijven in de provincie Utrecht.

Startups, scale-ups en innovatieve groeibedrijven zijn cruciaal voor de innovatiekracht en het toekomstig verdienvermogen van onze regio en de rest van Nederland. Door de coronacrisis zijn veel van deze bedrijven geconfronteerd met zaken zoals acute vraaguitval, het stilvallen van toeleveringen of andere nadelige gevolgen.

PERSONEEL l ORGANISATIE
De ondernemer en zijn vergunningsuitdagingen

De adviseurs van Weltevreden voorzien initiatiefnemers zoals ondernemers, projectontwikkelaars, vastgoedbeleggers en andere professionals in de vastgoedwereld van de noodzakelijke bestemmingsplannen, omgevingsvergunningen, ondersteuning bij zienswijze- en bezwaarprocedures, ruimtelijke onderbouwingen en deskundigenonderzoek.

Daarbij adviseren en begeleiden onze procesadviseurs bij (complexe) gebieds- en herontwikkelingstrajecten met diverse actoren met zowel juridische als procesmatige kennis en ervaring.

Ondernemers blij met gevraagde opening economie in fases

Ondernemers zijn verheugd dat het kabinet in meerdere stappen verschillende sectoren in de economie weer wil openstellen. ’Dit biedt veel ondernemers weer perspectief en we benadrukken al enkele weken dat zo’n stapsgewijze aanpak kan, als iedereen zich aan de 1,5 meter afstand en de hygiënevoorschriften houdt.

We delen de zorg van het kabinet dat dit niet tot een nieuwe virusuitbraak mag leiden. Ondernemers zullen al het mogelijke doen om dat te voorkomen en de routekaart volgens plan te laten verlopen en waar mogelijk iets te versnellen. We moeten het virus met elkaar in de hand houden,’ aldus ondernemersorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW.
Live coronamonitor

Het coronavirus heeft een enorme impact op onze samenleving. Bij het persoonlijke leed rond de besmettingen en het verloop van de ziekte ontstaan ook grote vragen rond de impact op onze economie en de regionale arbeidsmarkt. De effecten van het coronavirus raken alle sectoren in Nederland.

Deze zullen te zien zijn in de data die we binnen
ArbeidsmarktInZicht.nl monitoren. ArbeidsmarktInZicht is een online platform met transparante informatie, data, visuals en artikelen van experts over trends en ontwikkelingen in de regionale arbeidsmarkt, toelichting zie: arbeidsmarktinzicht.nl/corona-monitor-arbeidsmarktinzicht.

LANDELIJK NIEUWS
De ultieme gids voor uw pensioen & inkomen

Financiële planning voor een lange pensioen periode is zeer belangrijk – zorg daarom dat u de juiste vragen weet te stellen om verrassingen te voorkomen. ‘De ultieme gids voor uw Pensioen & Inkomen’, geschreven door Fisher Investments Nederland is er voor beleggers met minstens € 350.000 en bevat bruikbare informatie over hoe u uw pensioen op een effectieve manier kunt plannen.
RTL biedt MKB gratis reclamezendtijd

De coronamaatregelen maakten dat veel ondernemers hun deuren voor langere tijd moesten sluiten. Nu de verspreiding van het virus lijkt af te nemen, gaat Nederland langzaam weer open. Na de opening van winkels kan Nederland vanaf volgende week ook weer terecht bij onder andere kappers en schoonheidssalons.

Vanaf 1 juni volgen de horeca, musea, bioscopen en andere culturele instellingen in beperkte mate. RTL beseft dat ondernemers elk duwtje in de rug kunnen gebruiken om weer op gang te komen. Vanuit die gedachte biedt het mediabedrijf ondernemend Nederland vanaf maandag 11 mei gratis reclamezendtijd aan via het initiatief ‘Nederland gaat weer open’.

Durf weer te ondernemen!

Dwina Winter zet zich vol enthousiasme in voor de public relations en communicatie sinds de start van PIN Voorschot 5 jaar geleden. Alles om de kracht van PIN Voorschot te bewijzen. ‘Durf te ondernemen’, is haar motto. “Focus op wat goed gaat in je onderneming, durf je plannen te financieren en probeer daarvan te profiteren.”
Let op! Veel corona schermen zijn niet brandveilig

De meeste transparante corona schermen die nu gemaakt worden zijn niet brandveilig. Perspex, plexiglas, acrylaat zijn de meest gebruikte materialen en die zijn gewoon brandbaar! Er zijn absoluut ook brandveilige materialen met een B1 certificering.

Benieuwd naar de werkelijkheid van de corona schermen? Wij geven je een demonstratie in de vorm van een video.
 
r.vdveen@ondernemersbelang.nl   l   0512 - 745 224
 
%SENDER-INFO-SINGLELINE%
Privacy Verklaring  l  Uitschrijven