This template has been shared with you

You can use this email template by logging in to your email marketing account, going to the template page, clicking add template, and choosing the "Import" option.

Preview
 
Beste %FIRSTNAME%,

Deze week hebben wij als MKB-platform ook weer een nieuwsbrief samengesteld met kennis voor en door ondernemers.

Met deze keer o.a. de volgende artikelen:
  • WerkgeversServicepunt helpt u als ondernemer met personeelsvragen, ook in coronatijd
  • Utrechts Aanbod - voor een groen, gezond en beschikbaar Nederland
  • Relatief weinig werknemers raken baan kwijt door automatisering

Veel leesplezier,
Rico van der Veen
PERSONEEL & ORGANISATIE
WerkgeversServicepunt helpt u als ondernemer met personeelsvragen, ook in coronatijd

Aan de ene kant zien we als gevolg van de coronacrisis de werkloosheidscijfers oplopen. Maar in sectoren als de zorg, logistiek, distributie, supermarkten, food en techniek staan bedrijven juist te springen om medewerkers, ook nu. Een mismatch die het WerkgeversServicepunt (WSP) Midden-Utrecht in die regio graag helpt oplossen door bedrijven die personeel over hebben te verbinden met bedrijven met een personeelstekort. “Daarin komt onze ervaring als linking pin op de arbeidsmarkt uitstekend van pas”, stelt Niek ter Horst, manager Werkgeversdiensten WSP Midden-Utrecht.
Problemen met thuiswerken? 12 tips om dat slim aan te pakken

Thuiswerken is het nieuwe normaal voor velen. Maar niet meer naar kantoor of het bedrijf gaan is niet zonder nadelen. Hoe ga je om met klanten die je niet meer fysiek spreekt? Wat komt er in de plaats van samen met je collega koffie drinken?
USG wil mismatch arbeidsmarkt door coronacrisis aanpakken

De stewardess die thuis zit moet snel worden omgeschoold naar verpleegkundige en de buschauffeur wil tijdelijk aan de slag in de transportsector. Om dat te realiseren introduceert USG Restart ‘Grow On’, een initiatief om de mismatch op de arbeidsmarkt door de coronacrisis aan te pakken.
Relatief weinig werknemers raken baan kwijt door automatisering

Na vijf jaar verlaat ongeveer 8 procent van de werknemers het bedrijf als gevolg van automatisering, blijkt uit onderzoek van het Centraal Planbureau, de Universiteit Utrecht en Boston University.
DUURZAAMHEID l INNOVATIE
Utrechts Aanbod – voor een groen, gezond en bereikbaar Nederland

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021 hebben 33 gemeenten in Midden-Nederland samen met de provincie Utrecht, het bedrijfsleven en kennisinstellingen een ‘Utrechts Aanbod’ opgesteld voor het nieuwe kabinet.
LANDELIJK ONDERNEMERSNIEUWS
Jacques Bais, initiatiefnemer van het Ondernemers Netwerk Netcircuit.

Mijn naam is Jacques Bais, geboren en getogen in Den Helder, ik ben al jaren zeer gelukkig getrouwd en woon tegenwoordig met veel plezier in Sneek, omdat ik daar één van mijn hobby’s kan beoefenen (zeilen).
Meer dan 50.000 bezwaarzaken per jaar

Jaarlijks handelt het UWV meer dan 50.000 bezwaarzaken af die gaan over de WAO/WIA/Wajong en Ziektewet. Veruit de meeste bezwaren worden gevoerd tegen het weigeren of beëindigen van een WIA- of Ziektewetuitkering. Meer dan 25% van alle bezwaarzaken worden gegrond verklaard.
 
r.vdveen@ondernemersbelang.nl   l   0512 - 745 224
Je ontvangt deze mail omdat je klant bent bij Hét Ondernemersbelang, je in het verleden een offerte bij ons hebt opgevraagd of je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

%SENDER-INFO-SINGLELINE%

Privacy Verklaring  l  Uitschrijven