This template has been shared with you

You can use this email template by logging in to your email marketing account, going to the template page, clicking add template, and choosing the "Import" option.

Preview
Beste %FIRSTNAME%,

Connectr gaat los. De verbouwing en inrichting van misschien wel het meest innovatieve laboratorium voor het versnellen van de energietransitie, is in volle gang. Daarmee is voor veel bedrijven de tijd aangebroken om te onderzoeken welke mogelijkheden rond innovatie en human capital Connectr hen biedt. Dat vinden Erik Folgering, verbonden aan HAN University of Applied Sciences en verantwoordelijk voor onderwijs en onderzoek binnen Connectr, en Christien Lokman, HAN programmamanager voor Sustainable Energy & Environment en vanaf het begin betrokken als initiatiefnemer van Connectr.

Namens de regiomanager Johannes Swieringa: veel leesplezier.
De HAN draagt via Connectr bij aan versnelling energietransitie

Connectr is een samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid, onderzoek en onderwijs. Het initiatief bestaat uit een fysieke plek (het Innovatielab op IPKW in Arnhem), diverse Shared Facilities, een Innovatieprogramma en een Kernorganisatie. Initiatiefnemers voor de ontwikkelfase zijn provincie Gelderland, gemeente Arnhem, de HAN en Industriepark Kleefse Waard (IPKW). Inmiddels zijn ook partijen zoals Kiemt, Oost NL, TU Delft en The Economic Board betrokken, en is Connectr volop in gesprek met diverse mbo- en wo-instellingen en bedrijven om zich aan te sluiten.
Hoe de energietransitie haalbaar maken, van urgentie naar ambitie

Het is niet zozeer de vraag of de energietransitie haalbaar is, maar veeleer de vraag hoe Nederland de doelstellingen haalbaar kan maken. De urgentie is groot en wordt met vertragingen en uitstel van besluiten alleen maar groter. Hebben we leiderschap nodig in Nederland? Leiderschap dat ambitie uitstraalt, zou meer dan welkom zijn. Dat was de conclusie van zes energieprofessionals aan deze Ronde Tafel.
”Je hebt wind nodig om de wieken te laten draaien”

Het gesprek vindt op een zonnige septemberdag plaats op de binnenplaats bij molen ‘De Vink’ in Herveld. Pas na een klein half uur, waarin het ene na het andere voorbeeld wordt gegeven van inspirerend ondernemerschap, valt voor het eerst het woord ‘accon■avm’. “Ja, zo gaat dat.” lacht Erik van der Most, directeur Advies regio Zuid-Oost bij accon■avm. “We redeneren altijd vanuit de ondernemer: Waar lig je wakker van? Wat houd je bezig? We zijn een advies- en accountancy-organisatie, maar we brengen vooral graag mensen bij elkaar om sámen beweging te genereren.”
HyMatters. Powering Your Future Today

Is uw vastgoed of bedrijfsproces afhankelijk van aardgas? Wilt u uw dieselverbruik of CO2-uitstoot terugdringen? Wilt u uw wind- of zonnepark aansluiten op het elektriciteitsnet? Of het dak van uw bedrijfspand volleggen met zonnepanelen maar is dat niet mogelijk vanwege netcongestie? HyMatters helpt bedrijven om zich op hun toekomst voor te bereiden.
Jan Putman, Solar Energy Booster: “Energiehek zorgt voor efficiënte warmte- en koudeopslag en kostenbesparing”

Optimaal rendement uit zonnepanelen en warmtepompen door een slimme koppeling van systemen. Het kan met het ‘energiehek’ van Jan Putman, zowel kleinschalig als op wijkniveau.
Familiebedrijf Hooijer Renkum is duurzaam in alle poriën

In alle facetten van de onderneming en de bedrijfsvoering heeft Hooijer Renkum de ambitie duurzaam te opereren. Bijvoorbeeld in de benadering van klanten door niet op prijs te concurreren, maar door een langdurige relatie aan te gaan en kwaliteit te bieden. Ook in het personeelsbeleid is Hooijer Renkum gericht op continuïteit en inclusiviteit, want de filosofie is dat medewerkers het hart van de onderneming vormen.
Beleef de toekomst in het Future Experience Centre

Rijden in een Tesla, 3D-printen van voorwerpen, lopen door een virtuele stad of koken met insecten. In het Future Experience Centre wordt op een unieke manier aandacht besteed aan de belangrijkste duurzaamheidsthema’s. Door gezamenlijk de toekomst te ervaren en te beleven, krijgt u naast een interessant teamuitje ook gesprekstof over wat duurzaamheid voor uw organisatie betekent. Na de experience gaan we met uw team de impact doorgronden en vertalen in een actieplan. Een klimaatactieplan opstellen op een leuke en leerzame manier!
Ketens transparanter voor versnelling voedsel- en eiwittransitie

Om zeven miljard monden te voeden zal er iets moeten veranderen aan de keten van voedselproductie tot onze manier van consumeren. Minder verspilling in de voedselketen, minder vleesconsumptie, terugbrengen van biodiversiteit, meer circulariteit in het voedselsysteem en een betere verwaarding van planten en reststromen. Daar waren de deelnemers aan de ronde tafel het wel over eens. Maar wat dan en hoe? Acht betrokken personen spraken met elkaar over deze issues.
Werken op IPKW

Op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) is dé Clean Tech Campus van de toekomst. Er zijn wel een aantal grote uitdagingen die we aan moeten aanpakken om dit te realiseren.
De uitvinder die boeren werkelijk wil helpen

Van schadelijke drijfmest(poep en pis) naar een milieu vriendelijke meststof, dat behelst zijn uitvinding in de praktijk. De veehouders van Nederland verkrijgen hiermee Goed Nieuws. Want de stikstof- en landbouw crises gaat ons allemaal aan.
Synerlogic future proof: het duurzame pad van een chemieproducent

Bij een chemiebedrijf als Synerlogic denk je niet meteen aan duurzaamheid. Hoewel het 115-jaar oude bedrijf uit Duiven al jaren bezig is met duurzaamheid, heeft de buitenwereld hier nauwelijks weet van. Maar de ontwikkelingen staan niet stil. Synerlogic treedt naar buiten met nieuwe initiatieven en is op een missie om samen duurzame groei in hoogwaardige en veilige voeding mogelijk te maken. Een mooie uitdaging voor Greke Janssen, marketing & product manager en Teroeska Boterkooper, business development manager, om duurzaamheid voor het voetlicht te brengen.
Klik met de klant is basis voor goede samenwerking

Limbourg & Partners is gespecialiseerd in de werving, selectie en bemiddeling van professionals op hbo en universitair niveau in zowel het publiek als privaat domein. Het kantoor onderscheidt zich door maatwerk, een persoonlijke aanpak, transparantie en resultaatgerichtheid.
Logistieke component geeft Wijlhuizen Group uniek bestaansrecht

Wijlhuizen Group, Benelux marktleider in truck- en traileronderdelen, breidde het centrale distributiecentrum in Arnhem onlangs uit met maar liefst 5000 m2. Daarmee verdubbelde het vloeroppervlak. Ook investeerde het bedrijf in automatisering van de werkprocessen. Het snelgroeiende bedrijf kan nieuwe logistiek medewerkers goed gebruiken. “Als er morgen tien medewerkers willen starten, is dat geen enkel probleem. Het vaste contract ligt voor ze klaar”, zegt adjunct-directeur Sander Bredewout zelfverzekerd.
CIBOD BV pakt rol in procesbeheer

Automatisering draagt bij aan een soepele bedrijfsvoering. Communicatie, visie en helder beleid daar over is van cruciaal belang. “Want pas als je de bedrijfsprocessen helder in beeld hebt, kan de automatisering echt ondersteunend zijn.” Dat zegt Jurjen Huitink, eigenaar van CIBOD BV, functioneel beheerders.
j.swieringa@ondernemersbelang.nl   l   06 - 37444859
 
%SENDER-INFO-SINGLELINE%
Privacy Verklaring  l  Uitschrijven