This template has been shared with you

You can use this email template by logging in to your email marketing account, going to the template page, clicking add template, and choosing the "Import" option.

Preview
Beste %FIRSTNAME%,

Driestroom ondersteunt mensen, jong en oud, met een ontwikkelings- of ondersteuningsvraag. Hoe? Door hen te begeleiden bij wonen, leren & werken en bij het invullen van de dag en welbevinden.

Maatschappelijke participatie is de basisfilosofie van Driestroom. “We ondersteunen en begeleiden mensen om hun alledaags geluk te realiseren. We kijken niet naar beperkingen, maar naar mogelijkheden.” Aan het roer van Driestroom staan Esther Nelissen en Wim Muilenburg. Zij vormen de Raad van Bestuur. Esther Nelissen: “Wij bestrijken met ons aanbod de gehele participatieladder: van een veilige en beschermde omgeving voor de meest kwestbaren tot ondersteuning van mensen met groeimogelijkheden naar regulier werk. Onze ambitie is iedereen te ondersteunen bij de optimale ontwikkeling bij het beklimmen van deze ladder.”

Namens de regiomanager Johannes Swieringa: veel leesplezier.
DRIESTROOM: “DIVERSITEIT EN INCLUSIE ZIJN GEEN ILLUSIE”

Driestroom gelooft in onbeperkt meedoen. Op eigen niveau en in eigen tempo. Wim Muilenburg: “Iedereen doet bij ons zoveel mogelijk mee in de maatschappij. Met wonen, met leren en met werken. Onze begeleiding en ondersteuning zijn dan ook gericht op ontwikkeling. We weten dat persoonlijke groei bijdraagt aan alledaags geluk. En dat is waar wij ons elke dag voor inzetten.”
Sterk Techniekonderwijs: Samen techniektalenten opleiden

Bedrijven en overheid wijzen er al jaren op dat te weinig jongeren kiezen voor een baan in de techniek. Demografische krimp verergert het probleem. Kortom: de kweekvijver slinkt. Wat te doen?

Vanuit het programma Sterk Techniek Onderwijs regio Rijk van Nijmegen ontwikkelen we initiatieven die jongeren enthousiast maken voor een toekomst in de techniek en technologie. Praktisch betekent het dat we stapsgewijs bouwen aan een duurzaam netwerk van vmbo, mbo, bedrijven en lokale overheden. Dat is werk in uitvoering waarbij Sterk Techniek Onderwijs regio Rijk van Nijmegen (STO) meerdere initiatieven aanzwengelt.
Interactieve kaart Lifeport: een schatkaart van bedrijvigheid in de regio Arnhem – Nijmegen - Wageningen

The Economic Board lanceerde de interactieve kaart Lifeport: een digitale plattegrond met interessante bedrijven en andere organisaties in Health, Hightech, Energy, Food en Duurzaamheid. De kaart laat zien wie er allemaal actief zijn in deze sectoren binnen het innovatienetwerk Lifeport in de regio Arnhem – Nijmegen - Wageningen. Zo kunnen organisaties uit de regio beter inzicht krijgen in relevant onderzoek, potentiële partners voor samenwerking en beschikbare kennis binnen of buiten hun eigen vakgebied.
Tuin als verlengstuk van de huiskamer

Hoveniersbedrijf De Overhaag B.V. uit Leuth nam per 1 mei Van Raaij Tuinen uit Ooij over. De Overhaag is sterk vertegenwoordigd in groenaanleg en -onderhoud in de sectoren zorg, onderwijs en zakelijk. Van Raaij is specialist in particuliere tuinen. Beide bedrijven vullen elkaar goed aan en gezamenlijk verbreden ze hun pallet met de overname.

Eigenaar Ivo Hermsen toont zich verheugd over de ontwikkeling: “Van oudsher, dan spreek ik over de tijd van mijn vader, was ons bedrijf sterk vertegenwoordigd in de particuliere sector. Door onze groei op het gebied van zorg, onderwijs en zakelijk, raakte het werken voor particulieren op de achtergrond. Met de overname is het weer helemaal terug.”
Vernieuwing Nijmeegse centrum is cadeau vóór en dóór de stad

Verbeterde looproutes in het centrum, meer groen en ontmoetingsplekken in de stad, het verbeteren van de uitstraling van panden, extra ondersteuning voor en door ondernemers, aandacht voor ‘support your locals’ en een herstelmanager horeca. Het nieuwe Nijmeegse Actieplan Binnenstad bruist van de energie.
Advies en training over loopbaan- en scholingsmogelijkheden

Het Leerwerkloket adviseert en ondersteunt iedereen vanaf 16 jaar over leren en werken: werkgevers, werknemers, werkzoekenden, scholieren en studenten. De visie achter het Leerwerkloket is die van Leven Lang Ontwikkelen.
Pascal Burhenne, directeur Klingele Golfkarton C.V. Packaging Nijmegen: “Duurzaam en inclusief ondernemen zit in ons DNA”

Golfkarton verpakkingen is een volume en service markt. Klingele Golfkarton C.V. - Packaging Nijmegen onderscheidt zich door maatwerk, innovatieve en duurzame oplossingen en inclusief ondernemen. Algemeen directeur Pascal Burhenne vertelt over de drijfveren en praktische invulling daarvan.

Ongeveer twee jaar geleden verhuisde Klingele Golfkarton vanuit Elst naar Nijmegen. In Elst waren er geen mogelijkheden voor uitbreiding van het bedrijf. “In Nijmegen betrokken we een pand waar we veel aan hebben versleuteld om het optimaal geschikt te maken voor onze activiteiten”, vertelt Burhenne. “We beschikken nu over een productiehal van zo’n 5000 vierkante meter en een logistieke hal van dezelfde grootte voor in- en uitgaande goederen. Ook wat betreft kantoorfaciliteiten zijn we nu adequaat toegerust.”

RCT linkt Tegema B.V. en CITC: Makelen en schakelen op hightech niveau

Samenwerking kan mooie dingen voortbrengen. Als je tenminste de juiste partners met elkaar verbindt. De innovatiemakelaars van het RCT (Regionaal Centrum voor Technologie) Gelderland doen niet anders. Ze weten dankzij hun uitgebreide netwerk bedrijven aan elkaar te ‘linken’ waardoor toegevoegde waarde ontstaat. Een mooi voorbeeld is de samenwerking tussen Tegema Eindhoven B.V. en het Chip Integration Technology Center Nijmegen (CITC).
POP’HUB: Waar het Rijk van Nijmegen innoveert…

Beeld je eens in: een plek waar alle innovatieve en disruptieve producten en diensten uit jouw omgeving samenkomen. Je kan er zomaar even binnenlopen en je ontdekt elke keer weer iets nieuws. Je kan in gesprek met de bedenker van het idee of zelfs met een tof product naar buiten lopen. Dat is POP’HUB!
j.swieringa@ondernemersbelang.nl   l   06 - 37444859
 
%SENDER-INFO-SINGLELINE%
Privacy Verklaring  l  Uitschrijven