This template has been shared with you

You can use this email template by logging in to your email marketing account, going to the template page, clicking add template, and choosing the "Import" option.

Linkedin
 
Instagram
 
Website
Beste %FIRSTNAME%,

Diverse ondernemers en instanties uit de regio Nijmegen - Rivierenland hebben een artikel gepubliceerd in het magazine van Hét Ondernemersbelang. In deze nieuwsbrief worden een paar artikelen uitgelicht.

Namens de regiomanager Johannes Swieringa: veel leesplezier!
 
Joziene van de Linde, managing director VDL De Meeuw: "industrieel, modulair en circulair bouwen voor de toekomst"

Woonruimte is in Nederland dusdanig schaars dat we spreken van een wooncrisis. Zelfs op volle kracht bouwen biedt nauwelijks soelaas. Volgens Joziene van de Linde, Managing Director VDL De Meeuw, kunnen we deze crisis niet bezweren met traditionele bouwconcepten alleen. Industrieel, modulair en circulair bouwen kan bijdragen aan een oplossing.

 
Woningmarkt gebaat bij versoepeling regelgeving, ketensamenwerking en participatie

De woningmarkt in Nederland bevindt zich momenteel in een impasse. Dit heeft gevolgen voor zowel huurders als kopers. De wachttijden voor sociale huurwoningen zijn extreem lang. Voor veel mensen zijn huurwoningen in de vrije sector te duur. Daarnaast is kopen vaak geen haalbare optie, ook omdat er een groot tekort aan betaalbare huizen is. Het aantal koopwoningen dat van eigenaar wisselt, is sterk afgenomen. Ouderen en alleenstaanden wonen in te grote huizen. Kortom, de woningmarkt staat voor een uitdaging en er zijn dringend maatregelen nodig om beweging te creëren en betaalbare woningen beschikbaar te maken voor iedereen.
 
Economische visie 2.0: actiegerichte visie van en voor ondernemend Nijmegen krijgt vervolg

Veel Nijmeegse ondernemers zijn er al bij betrokken of hebben er in ieder geval over gehoord: de Economische Visie. Het resultaat van een intensieve samenwerking tussen ondernemers, kennisinstellingen, ondernemersorganisaties en gemeente Nijmegen. Een actiegerichte visie die ook zoveel mogelijk samen wordt uitgevoerd. De huidige visie loopt tot 2025. Daarom gaat gemeente Nijmegen dit jaar aan de slag met het vervolg, de Economische Visie 2.0. Uiteraard weer met álle partners. Tijdens de Netwerk- en Inspiratiesessie op 11 april – meld u aan als u dat nog niet gedaan heeft – starten we hier al mee, door samen te kijken naar kansen en mogelijkheden van duurzaam en toekomstbestendig ondernemen. Want welke impact hebben onder andere de energietransitie, vergroening, circulaire initiatieven en netcongestie op ons?
 
Inclusief ondernemen: toegevoegde waarde voor werkgevers én werkzoekenden

Meer kansen creëren voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Dat is de missie van de ondernemers die aangesloten zijn bij het Inclusief Ondernemers Netwerk (ION). ION groeide de afgelopen jaren uit tot een actief netwerk van ruim 100 ondernemers in het Rijk van Nijmegen. De nieuwe voorzitter van ION, Arno Peters, vertelt over hun doel, aanpak en meerwaarde.
 
Hart voor onze groene stad: brouwerij de Hemel kiest voor elektrisch

Al voordat de aankondiging van de zero-emissiezones op de deurmat viel, oriënteerde Thieu Hegger zich op duurzamere alternatieven voor de levering van zijn vers gebrouwen bier. “Als productiebedrijf midden in het centrum van Nijmegen hebben we veel aandacht voor onze klant én voor een duurzaam en groen stadscentrum. Elektrisch rijden bleek voor ons de uitkomst”, vertelt de eigenaar van Brouwerij de Hemel. Voor bezoek aan horecazaken pakt de vertegenwoordiger van de brouwerij tegenwoordig de elektrische bakfiets. En bierfusten worden met een elektrische bus lokaal geleverd. De nieuwe werkwijze bevalt goed, maar vraagt ook om investeringen en aanpassingsvermogen.
 
Onbenut arbeidspotentieel lost personeelstekort op

Ben jij een werkgever die moeite heeft om vacatures te vervullen? Je bent niet de enige. Zes op de tien werkgevers hebben last van arbeidsmarktkrapte. Ondanks dat de spanning op de arbeidsmarkt iets afnam, zijn er nog steeds meer vacatures dan werklozen. Volgens het UWV waren er in januari 119 vacatures op 100 werklozen. Dit betekent dat we nog steeds te maken hebben met een zeer krappe arbeidsmarkt.
 
'Koffie is tegenwoordig een totaalbeleving'

Op de vraag ‘hoe gaat het?’ antwoordt Bart van Tienen: “Zolang de mensen koffie blijven drinken gaat het goed.” Maar als we doorvragen is dat natuurlijk niet de enige drijfveer achter het familiebedrijf vantienen. Zij bieden hun klanten een totaalbeleving. Koffie is voor veel mensen, iedere dag weer, een belangrijk product. We spreken salesmanager Bart van Tienen en accountmanager Patrick Willems.

 
Waarom gebruiken mensen zo vaak moeilijke taal in juridische documenten?

Het komt regelmatig voor dat cliënten ons vragen wat er nou eigenlijk staat in een eerder door hen gesloten overeenkomst. Wanneer wij dat uitleggen, kan dit tot grote verassingen geven. Niet altijd positief. Dat is jammer en geheel onnodig.
 
Samen sterk voor logistiek in Rivierenland

Logistics Valley Rivierenland verbindt logistieke bedrijven, overheden en onderwijs. Met inmiddels 75 partners bestaat het platform 1 juli al vijf jaar. Hoofdlijnen zijn uitvoeren van ondernemersgedreven projecten, het leggen van een regionaal bestuurlijk fundament voor logistiek, en onderlinge communicatie.
 
Jeroen Naus vierde partner bij Elexer advocaten

Elexer advocaten in Nijmegen is uitgebreid met Jeroen Naus, die per 1 maart 2024 is toegetreden als advocaat en partner. Elexer advocaten is een nichekantoor aan de Berg en Dalseweg, dat enige jaren geleden werd gestart door de ervaren advocaten Eva Nass, David Teitler en Ruben Taal. Hoogwaardige juridische dienstverlening op het gebied van ondernemingsrecht en financieel recht is de essentie van het advocatenkantoor.

Je ontvangt deze mail omdat je klant bent bij Hét Ondernemersbelang, je in het verleden een offerte bij ons hebt opgevraagd of je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

%SENDER-INFO-SINGLELINE%

Privacy Verklaring  l  Uitschrijven