This template has been shared with you

You can use this email template by logging in to your email marketing account, going to the template page, clicking add template, and choosing the "Import" option.

Preview
Beste %FIRSTNAME%,

Connectr gaat los. De verbouwing en inrichting van misschien wel het meest innovatieve laboratorium voor het versnellen van de energietransitie, is in volle gang. Daarmee is voor veel bedrijven de tijd aangebroken om te onderzoeken welke mogelijkheden rond innovatie en human capital Connectr hen biedt. Dat vinden Erik Folgering, verbonden aan HAN University of Applied Sciences en verantwoordelijk voor onderwijs en onderzoek binnen Connectr, en Christien Lokman, HAN programmamanager voor Sustainable Energy & Environment en vanaf het begin betrokken als initiatiefnemer van Connectr.

Namens de regiomanager Johannes Swieringa: veel leesplezier.
De HAN draagt via Connectr bij aan versnelling energietransitie

Connectr is een samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid, onderzoek en onderwijs. Het initiatief bestaat uit een fysieke plek (het Innovatielab op IPKW in Arnhem), diverse Shared Facilities, een Innovatieprogramma en een Kernorganisatie. Initiatiefnemers voor de ontwikkelfase zijn provincie Gelderland, gemeente Arnhem, de HAN en Industriepark Kleefse Waard (IPKW). Inmiddels zijn ook partijen zoals Kiemt, Oost NL, TU Delft en The Economic Board betrokken, en is Connectr volop in gesprek met diverse mbo- en wo-instellingen en bedrijven om zich aan te sluiten.
De nóg grotere uitdaging, die we ook samen aan moeten pakken

Nu de vakantie voorbij is, heb ik dezelfde wens als veel anderen. Hopelijk is corona straks geen beperking meer voor groei en ontwikkeling. Dat de regionale economie alweer op het niveau van het begin van de pandemie zit, is een goed teken.
Energieneutraal (glas)tuinbouwgebied in wording

NEXTgarden ligt tussen Arnhem en Nijmegen. In dit deel van de Greenport Gelderland werken ondernemers, kennisinstellingen en de overheid samen om er een 735 hectare groot energieneutraal (glas)tuinbouwgebied te realiseren. Het Experience the Horticulture Project zal het publiek meenemen in deze duurzame ontwikkeling.
EQUANS biedt passend antwoord op vraagstukken energietransitie

ENGIE Services heeft een nieuwe naam: EQUANS. Op complexe vraagstukken over verduurzaming en de energietransitie bieden de specialisten van EQUANS een passend antwoord.
Studenten HAN werken samen met mkb aan innovaties voor energietransitie

Dat er iets moet gebeuren in de energietransitie staat vast. Ook bij het mkb. Alleen al door nieuwe en toekomstige wetgeving staat het mkb onder druk, maar het biedt ook kansen met bijvoorbeeld nieuwe innovaties. Studenten van de Academie Engineering en Automotive van de HAN University of Applied Sciences staan klaar om die transitie samen met het mkb te versnellen.
Nysingh advocaten en notarissen werkt met cliënten aan energietransitie

De advocaten van Nysingh zijn uiteraard geen techneuten die u helpen met de state-of-the-art innovaties op het gebied van energietransitie en duurzaamheid. Toch kunnen ze bedrijven en overheden bijstaan bij het behalen van die doelen. Zij zijn namelijk op de hoogte van alle snel wisselende wet- en regelgeving of helpen bij aanvragen van subsidies en financieringen. Hoe? Wat weet u van nadeelcompensatie of aansluitplicht? Wat doet u met mondige burgers of activistische aandeelhouders? We spraken met advocaten Vera Textor en Carola van Andel.
Duurzaam eten: gezonde medewerkers, mooi landschap

Petra Souwerbren is directeur van Natuur en Milieu Gelderland en initiatiefnemer van het Platform Natuurinclusieve Landbouw. Dit platform van landbouw- en natuurorganisaties, overheden en ondernemers werkt aan een vitaal Gelders platteland, toekomstperspectief voor boeren en circulaire landbouw met ruimte voor meer natuur en biodiversiteit.
Van voedselverspilling naar innovatieve textiel

Als kersverse Kiemt-medewerker probeer ik mijn weg, of beter gezegd mijn plek, te zoeken in de wereld van duurzaamheid. Minder vlees eten, minder autorijden, minder vliegen, minder kopen, minder verbruiken - ik doe het allemaal.
j.swieringa@ondernemersbelang.nl   l   06 - 37444859
 
%SENDER-INFO-SINGLELINE%
Privacy Verklaring  l  Uitschrijven