This template has been shared with you

You can use this email template by logging in to your email marketing account, going to the template page, clicking add template, and choosing the "Import" option.

Preview
Beste %FIRSTNAME%,

De huidige arbeidsmarkt vraagt om slimme personeelsoplossingen. WSP Rivierenland helpt daarbij. Werkgevers in Rivierenland die personeel zoeken én sociaal willen ondernemen, kunnen vanaf nu terecht bij WSP Rivierenland. Onder deze nieuwe naam is de regionale samenwerking op het gebied van werkgeversdienstverlening verbeterd en uitgebreid. Door dit samenwerkingsverband hebben werkgevers één aanspreekpunt in de regio waar zij terecht kunnen voor kosteloos advies en informatie. Hierin werken gemeenten, UWV en Werkzaak Rivierenland samen om werkgevers te ondersteunen.

Namens de regiomanager Johannes Swieringa: veel leesplezier.
WerkgeversServicepunt (WSP) Rivierenland: hét aanspreekpunt voor werkgevers

WSP maakt de match met werkzoekenden die graag willen werken. Denk aan jongeren, 50-plussers, statushouders of mensen met een arbeidsbeperking. De adviseurs van WSP Rivierenland analyseren de arbeidsmarkt en volgen de ontwikkelingen in verschillende sectoren. Zo begrijpen zij wat werkgevers bezighoudt en kunnen zij hun vragen gericht beantwoorden. Of het nu gaat om werving en selectie, het opleiden en coachen van personeel, inclusief werkgeverschap of subsidies en regelingen: bij WSP Rivierenland krijgen werkgevers kosteloos advies en ondersteuning van experts.
Betekenisvol meedoen!

Pluryn is er voor mensen met complexe problematiek en focust zich op het talent van mensen die extra aandacht nodig hebben op het gebied van wonen, leren, werk en vrije tijd. Meedoen en van betekenis zijn in de maatschappij staan hierbij voorop.

“Ieder mens heeft recht op een goed leven. Ook als iemand zijn dromen niet op eigen kracht kan waarmaken”, opent Klaas Bosma, directeur Participatie bij Pluryn. “Pluryn is gespecialiseerd in het werken aan wensen van mensen – jong en oud – met een complexe zorg- en ondersteuningsvraag. Samen maken wij een plan om te bouwen aan een goed en volwaardig leven.”

Per 1 augustus 2022 treedt de Wet Implementatie EU-Richtlijn Transparante en Voorspelbare Arbeidsvoorwaarden in werking: pas je overeenkomsten aan!

Arbeidsrechtadvocaten Niki van Mook en Samantha Kranenburg van De Jong Van Mook Advocaten waarschuwen dat de wijzigingen vanaf 1 augustus 2022 ook van toepassing zijn op bestaande regelingen. De kans is groot dat huidige afspraken vanaf die datum niet meer rechtsgeldig zijn. ‘We merken in de praktijk dat er nog veel onbekendheid is omtrent de komende wetswijzigingen terwijl werknemers en werkgevers het wel direct gaan merken. Voorlichting over de volgende onderwerpen is dan ook van belang zodat je als werkgever nog tijdig je documenten kan laten aanpassen” aldus de arbeidsrechtadvocaten.
Erkenning voor wie we zijn en hoe we de dingen doen

“At NXP, we bring together bright minds to create breakthrough technologies that make the connected world better, safer, and more secure.”

Op 23 mei van dit jaar werd de Koning Willem I Prijs uitgereikt aan NXP Semiconductors. De prijs is een bekroning voor moedig, veerkrachtig en duurzaam ondernemerschap en wordt sinds 1958 elke twee jaar uitgereikt.
Potentie MKB semiconductor industrie beter benutten

Met de innovatieve kant van semiconductor business zit het wel goed in Nederland, de stap naar volumeproductie blijft echter achter zowel in Nederland maar in geheel Europa. De groeipotentie en -ambities van MKB semiconductorbedrijven worden onvoldoende benut vindt Ewald Peters, directeur van Sempro Technologies in Nijmegen. En dat op een wereldwijde markt die schreeuwt om halfgeleiders.
Verder groeien door aanscherpen hoogwaardige services

DACON ICT Diensten, dé ICT dienstverlener voor Ondernemend Nederland, zet een volgende stap. Klanten waarderen de organisatie om haar kennis, toegankelijkheid, serviceverlening en oplossingsgerichtheid op ICT gebied. Een aanstaande verhuizing naar Landmark Arnhem, voorheen de OHRA Toren, moet leiden tot meer focus, nog betere dienstverlening en verdere groei.
Grond- weg- en waterbouwbedrijf Willems Winssen BV bestaat 60 jaar

Buiten loopt het werk goed, als het binnen bij ons op kantoor goed geregeld is”, zegt directeur René Willems over de werkvoorbereiding, “Daarmee bedoel ik dat het werk nauwkeurig is gepland en dat de juiste materialen zijn besteld. Onze medewerkers en onze opdrachtgevers kunnen daar op vertrouwen.” Hij merkt ook dat klanten goede adviezen in de voorbereidingsfase van het werk waarderen: “Ze weten dat het goed zit als wij het aannemen. En afspraak is afspraak.”
Hoe verhoudt de geheimhoudingsovereenkomst zich tot de Wet Bescherming Bedrijfsgeheimen?

Ondernemers die samen gaan werken aan een nieuw product of dienst, willen in de verkennende fase op basis van vertrouwelijkheid informatie met elkaar uitwisselen. Vaak doen ze dit in de vorm van een geheimhoudingsovereenkomst of een non-disclosure agreement (NDA). In de NDA wordt afgesproken welke informatie geheim is, voor welk doel deze wordt verstrekt en wat de ontvangende partij wel en niet mag doen. Er bestaat echter ook een wet die de bescherming van bedrijfsgeheimen regelt: de wet inzake Bescherming van Bedrijfsgeheimen (de WBB).
Wat als jij, ik, iedereen ertoe doet?

Het onbenut arbeidspotentieel bedroeg in het tweede kwartaal van 2021 ruim 1 miljoen mensen. Onder deze groep vallen juist mensen die niet in beeld zijn bij gemeenten en UWV, zoals onder andere niet-uitkeringsgerechtigden en zzp’ers. Ik doe een beroep op deze 1 miljoen mensen: “Neem contact op met het RMT, kom langs en drink eens een kop koffie met een adviseur. Ik weet zeker dat het jou zal helpen.” Helaas constateer ik dat niet iedereen op dezelfde wijze profiteert van de kansen die de aanvullende crisisdienstverlening van het RMT te bieden heeft.
Zonnedak Award voor Klingele Golfkarten

Klingele Paper & Packaging Group, gevestigd op het industrieterrein Westkanaaldijk in Nijmegen, ontving dit voorjaar de eerste Zonnedak Award van de gemeente Nijmegen. Klingele Golfkarton legde de afgelopen twee jaar ruim 3.200 zonnepanelen op het dak van de bedrijfshal aan de Binderskampweg. Het doel van de Award is om meer bedrijven te stimuleren om zonnepanelen op het dak te leggen. Op bedrijfsdaken in Nijmegen is ruimte voor wel 600.000 panelen. De plaatsing ervan helpt Nijmegen om klimaatneutraal te worden.
4 wervingsroutes voor werkgevers

Er zijn veel mensen op zoek naar een baan, en veel werkgevers op zoek naar talent. Maar ze weten elkaar niet altijd te vinden. Bent u werkgever en lukt het niet om personeel te vinden? Hieronder vier wervingsroutes waarmee u als werkgever gemakkelijk met werkzoekenden in contact kunt komen. Het WerkgeversServicepunt (WSP) kan u erbij helpen.
j.swieringa@ondernemersbelang.nl   l   06 - 37444859
Linkedin
 
Website
%SENDER-INFO-SINGLELINE%
Privacy Verklaring  l  Uitschrijven