This template has been shared with you

You can use this email template by logging in to your email marketing account, going to the template page, clicking add template, and choosing the "Import" option.

Linkedin
 
Instagram
 
Website
Beste %FIRSTNAME%,

Diverse ondernemers en instanties uit de regio Arnhem - de Liemers hebben een artikel gepubliceerd in het magazine van Hét Ondernemersbelang. In deze nieuwsbrief worden een paar artikelen uitgelicht.

Namens de regiomanager Johannes Swieringa: veel leesplezier!
 
PROFESSIONELE VAKMAN
RENSA koppelt traditionele waarden aan innovatie

Het voorjaar van dit jaar markeerde het 70-jarige bestaan van RENSA. Wat ooit begon als een lokale handel in Rijwielen, Elektra, Naaimachines, Sanitair en Aanverwante artikelen, groeide snel uit tot een groothandel in olie- en kolenkachels. De transformatie was opmerkelijk: van een regionale speler met één vestiging naar een internationale familie van toeleveranciers in de installatiesector. Vandaag de dag omvat Rensa Family maar liefst 15 bedrijven met meer dan 1600 medewerkers.
 
''VAAK WETEN BEDRIJVEN ZELF OOK NIET WAT ZE NODIG HEBBEN''
Lifeport: Arnhem kan met branding, focus en onderling vertrouwen dé energiestad van Nederland worden

Lifeport is het innovatienetwerk rond Arnhem, Nijmegen en Wageningen van ondernemers, opleiders en overheden en is gespecialiseerd in Health, Hightech, Food en Energy. Hoewel de meeste betrokken partijen wel weten dat in de regio Arnhem veel bedrijven actief zijn op energiegebied, landelijk staat het nog niet op de kaart. Is de branding niet goed? Werken we onvoldoende samen? Is er te weinig focus? Hebben we voldoende handjes beschikbaar? Sluiten de opleidingen wel aan? Over deze prangende vragen boog zich een gezelschap van negen specialisten aan de Ronde Tafel met als thema: ‘Energietransitie, de regio bruist van de energie’.
 
IMPULS VOOR NIEUWE VERBINDINGEN
Op Industriepark Kleefse Waard bruist het van de energie!

Op Industriepark Kleefse Waard bedenken, ontwikkelen en maken de bedrijven samen de antwoorden op de vraagstukken van het heden en de toekomst. Op het 90 hectare grote park, de kraamkamer van de cleantech (energie- en milieutechnologie), verbindt het park start-ups, scale-ups en gevestigde bedrijven. Maar ook overheid en onderwijs worden betrokken, om gezamenlijk innovatieve oplossingen te bedenken, te testen en (door) te ontwikkelen. Zo maken zij samen, met de ondersteunende faciliteiten van het park, duurzaam impact op de toekomst.
 
DE ENERGIEBESPARINGS- EN INFORMATIEPLICHT VOOR ONDERNEMERS
Heb je als ondernemer energie gerelateerde vragen of wil je verduurzamen? REE is de onafhankelijke schakel die je miste

Een grote pool van energieadviseurs, een adresboek vol met adressen van energie-experts voor scans, ontwikkeling en uitvoering. En bovenal onafhankelijk. Dat zijn de drie grote voordelen van het Regionaal Expertiseteam Energie Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen. “REE is er voor elke organisatie met een KvK-inschrijving,” zegt Boy Peters, accountmanager bedrijven. “Van de bakker op de hoek tot de machinefabriek op het bedrijventerrein, van pandeigenaar tot pandgebruiker.” Elke vorm van onderneming kan door het REE geholpen worden met hun energie- en verduurzamingsvraagstukken.
 
''OP DEZE MANIER KAN IK DE WERELD EEN STUKJE VERDER HELPEN''
Solar Energy Booster verhoogt rendement zonne-energie

Zonnepanelen hebben de toekomst als het gaat over duurzame energieopwekking. Ze worden op grote schaal geplaatst en gebruikt in de particuliere sector en bij bedrijven. Solar Energy Booster er innoveerde en kwam met het PVT/v paneel om het rendement van de panelen te vergroten. Het gaat om een booster onder het PVT paneel, dat zorgt voor 10 procent meer elektrische energie en tot 880 WP thermische energie uit hetzelfde oppervlak. “Inmiddels is het geen innovatie meer, maar wordt de booster op ruime schaal toegepast”, zegt directeur Jan Putman van Solar Energy Booster er.
 
ONDERNEMERS ALS PARTNERS IN DUURZAME MOBILITEIT
Nermina Kundic: ‘Samenwerking tussen ondernemers en de gemeente voor een duurzame toekomst’

Duurzaamheid staat momenteel hoog op de agenda, ook in de provinciehoofdstad van Gelderland, Arnhem. In deze stad wordt dagelijks hard gewerkt aan diverse duurzame initiatieven. Nermina Kundic, wethouder Economische Zaken, Onderwijs en Duurzame Mobiliteit, benadrukt het belang van duurzaamheid én van samenwerking in de stad: ‘In Arnhem willen we steeds duurzamer zijn. Dat doen we niet alleen, maar vooral ook samen met inwoners en ondernemers.’
 
LEVERANCIER MET PLUSPUNTEN
Zontec draagt bij aan duurzaam vastgoed met zonnestroom

De belangrijkste beweegredenen voor Ruben Twijnstra van Rudius Vastgoed om zonnepanelen op hun panden te plaatsen zijn: lagere energiekosten door eigen stroomopwekking, streven naar energielabel A en zorgen voor duurzaam vastgoed. Om deze doelen te behalen werkt de onderneming al sinds 2019 samen met Zontec uit Velp.
 
''DE LEEFWERELD VAN DE BEWONERS IS HET UITGANGSPUNT''
Hegeman Bouw Partners bouwt pand van de toekomst in Bemmel

De civiele tak in Nijmegen en het bouwbedrijf in Arnhem worden samengevoegd tot één onderkomen in Bemmel. Dit nieuwe onderkomen van Hegeman Bouw Partners vormt straks de perfecte showcase van de eigen dienstverlening. Het gebouw ademt straks één en al vakmanschap en duurzaamheid. Zo wordt het kantoorpand gasloos en voorzien van warmtepompen, komen er gerecyclede, akoestische panelen, elektrische oplaadpunten voor auto’s en fietsen en zonnepanelen op het dak en worden in het meubilair duurzame materialen toegepast, gemaakt van PET-flessen.
 
''DUURZAAMHEID IS GEEN APART ETIKET MEER''
Duurzaamheid op natuurlijke manier inpassen

Verduurzaming werpt vruchten af. Bij Rijn IJssel levert de modernisering van de gebouwen een energiebesparing van liefst veertig procent op. De onderwijsinstelling werkt stapsgewijs aan verduurzaming in de organisatie en het onderwijs. Rijn IJssel werkt er op verschillende niveaus aan om duurzaamheid te verweven in het DNA van de organisatie.
 
DE REGIO ALS KLASLOKAAL
“De regio als klaslokaal”: leerlingen bouwen samen aan Tiny Houses én onze toekomst

Op vrijdag 15 september was het dan eindelijk zover: de feestelijke start van het Tiny House project. Een project waarin leerlingen zelf twee echte Tiny Houses bouwen. Het project is een samenwerking tussen Sterk Techniekonderwijs, Rijn IJssel, verschillende vo-scholen én ondernemers. Het Liemers College is een van die vo-scholen. Op hun locatie Landeweer wordt een van de twee Tiny Houses gebouwd.
 
VERDUURZAMEN LEVERT EXTRA RENDEMENT
Ausems Vastgoed helpt bij noodzakelijke verduurzaming

Het klimaatakkoord van Parijs uit 2015 en de recentere Europese Green Deal dwingen de Nederlandse overheid beleid te voeren dat de energietransitie en verduurzaming gaat versnellen. Het blijft niet zonder gevolgen voor ondernemers en vastgoedeigenaren. Ausems Vastgoed specialiseert zich in de complexe en voortdurend ontwikkelende regelgeving rondom duurzaamheid en wat dat betekent voor vastgoed, -eigenaren en gebruikers.
 
VALKUILEN BIJ HERSTRUCTURERING
Drie jaar Wet Homologatie Onderhands Akkoord

De Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) is op 1 januari 2021 in werking getreden. De WHOA is een onderdeel van de Faillissementswet. Ondernemers die in financiële problemen dreigen te komen kunnen met schuldeisers en aandeelhouders een akkoord tot stand brengen. Dat akkoord wordt voorgelegd aan de rechter en vervolgens goedgekeurd, (juridisch heet dat “gehomologeerd”) als het akkoord aan bepaalde vereisten voldoet. Schuldeisers of aandeelhouders die tegen het akkoord stemden of geen stem hebben uitgebracht, worden dan toch aan het akkoord gebonden. Daarom wordt in dit verband ook wel gesproken van een ‘dwangakkoord’. Zo kunnen schulden worden gesaneerd en kan een faillissement worden voorkomen.
 
VOOR EN MET DE STAD
Musis, ondernemender dan ooit!

Hans Verbugt, directeur van Musis & Stadstheater Arnhem, staat op straat. Letterlijk, want zijn vertrouwde kantoor in het Stadstheater aan de Velperbinnensingel in Arnhem is leeg. De medewerkers met een werkplek in het Stadstheater zijn inmiddels verhuisd naar het nieuwe kantoor op de Broekstraat. Na een periode vol ‘laatste keren’ heeft het Stadstheater haar deuren nu echt gesloten. Het gebouw, dat nodig aan renovatie toe is, wordt met behoud van monumentale elementen getransformeerd naar een groter, eigentijds en toekomstbestendig Stadstheater. Een grootschalig renovatie- en nieuwbouwtraject dat naar verwachting 4 jaar gaat duren.
 
''WE HEBBEN AMBITIEUZE PLANNEN VOOR DE KOMENDE VIJF JAAR''
Van lokale start-up tot succesvol financieel adviesbureau: Een diepgaand gesprek met Joan Beek

Financieel advies kan soms een ingewikkeld web lijken, en velen vinden het een uitdaging om de complexiteit ervan te doorgronden. Buro philip van den hurk, onafhankelijk financieel adviesbureau, is gevestigd in onze stad met een vestiging in Eindhoven. Met zo’n zestig medewerkers is het één van de grotere onafhankelijke adviesbureaus. Het maakt er zijn missie van om dit financiële web te ontrafelen en doet dat met heldere ideeën over wat een goed advies inhoudt.
Je ontvangt deze mail omdat je klant bent bij Hét Ondernemersbelang, je in het verleden een offerte bij ons hebt opgevraagd of je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

%SENDER-INFO-SINGLELINE%

Privacy Verklaring  l  Uitschrijven