This template has been shared with you

You can use this email template by logging in to your email marketing account, going to the template page, clicking add template, and choosing the "Import" option.

Preview
Beste %FIRSTNAME%,

Mkb’ers die financiering zoeken vinden tegenwoordig bij een bank lang niet meer altijd een gewillig oor. Maar er zijn goede alternatieven voorhanden zoals crowdfunding, dat steeds populairder wordt. Hierbij vraag je via een online platform aan andere mensen of organisaties of ze een stukje van jouw investering willen financieren. Er zijn diverse vormen van crowdfunding, waarbij de leningsvorm voor het MKB de meest geschikte en gebruikelijke optie is. De investeerder ontvangt dan een vergoeding in de vorm van een periodieke rente.
Johan van Buuren is directeur van Waardevoorjegeld.nl, een platform dat bemiddelt bij en is gespecialiseerd in succesvolle crowdfunding campagnes. Waardevoojegeld.nl is landelijk actief in vele branches. “Via crowdfunding komen steeds meer ondernemingen aan hun financieringsbehoefte. Het grote voordeel is dat de ondernemer zelf bepaalt welk rentepercentage hij gaat vergoeden. Normaal gesproken doet een bank dat, hier is dat omgedraaid. Wij adviseren de ondernemer welk percentage dat zou moeten zijn om de campagne kansrijk te maken. Ook weten wij welke crowdfundingplatforms er actief zijn en welke voorwaarden ze hanteren.”

Gedegen aanvraagbeoordeling

Waardevoorjegeld.nl gaat daarbij niet over een nacht ijs. Van Buuren: “Wij gaan eerst, liefst op locatie, in gesprek met de onderneming om het bedrijf te leren kennen. Wat is de historie, op wat voor locatie zit het bedrijf, wat is de concurrentiepositie? De ‘ouderwetse’, gedegen manier van onderzoek dus. We kijken niet alleen naar ratio maar veel breder. Wat zijn de kansen en mogelijkheden voor de ondernemer om verder te kunnen groeien? Pas daarna beoordelen we de aanvraag op haalbaarheid en prioriteit. Onverantwoord financieren is voor zowel de MKB-er als voor de investeerder slecht!”

Ambassadeurs voor je onderneming
“Het grote voordeel van crowdfunding is dat je tientallen andere mensen en ondernemers aan je bindt. Dat lukt niet met een anonieme lening van een bank. Wanneer de bakker of de fietsenmaker op de hoek een succesvolle crowdfundingsactie realiseert met behulp van zijn eigen (potentiële) klanten, zullen deze op verjaardagen reclame voor hem maken. Zij hebben er immers belang bij dat het hem goed gaat. De ondernemer koopt hiermee ambassadeurs en dat levert hem of haar indirect meer omzet op. Zo maak je van je financieringsbehoefte een verkoopkans,” aldus Van Buuren.

Voordelen van crowdfunding
  • niet afhankelijk van een bank
  • de aanvrager bepaalt het rentepercentage
  • sterke band tussen investeerder en aanvrager
  • investeerders worden ambassadeurs
  • het zorgt voor gratis publiciteit

Meer weten over alle mogelijkheden van crowdfunding? Vraag dan nu vrijblijvend het e-book aan van waardevoorjegeld.nl.
Je ontvangt deze mail omdat je klant bent bij Hét Ondernemersbelang, je in het verleden een offerte bij ons hebt opgevraagd of je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

%SENDER-INFO-SINGLELINE%

info@ondernemersbelang.nl   l   0512 - 745220
Privacy Verklaring  l  Uitschrijven