This template has been shared with you

You can use this email template by logging in to your email marketing account, going to the template page, clicking add template, and choosing the "Import" option.

Preview
 
VOORWOORD GEMEENTE HENGELO
De temperatuur op aarde stijgt, omdat er steeds meer broeikasgassen zoals CO2 in de lucht komen. Dagelijks merken we de gevolgen. Extreme regenval, hete en droge zomers, een stijgende zeespiegel, enzovoort. Als we nu niet ingrijpen zijn we te laat. Er zijn wereldwijd afspraken gemaakt om de opwarming van de aarde te beperken. Daarvoor moeten we wel de CO2 - uitstoot sterk verminderen. Hengelo wil daarom ook minder CO2 uitstoten. Dat kan door duurzame energie op te wekken via zon en wind en het gebruik van fossiele brandstoffen tegen tegaan. Dus geen aardgas en kolen meer.

Het is een enorme klus om helemaal over te gaan op duurzaam opgewekte energie. Hengelo staat hier niet alleen in. Wereldwijd is er overeenstemming om hieraan bij te dragen. Er zijn afspraken gemaakt om de opwarming van de aarde te beperken. In Hengelo doen we dat op drie manieren tegelijkertijd:

1. Zorgen dat we zo min mogelijk energie nodig hebben: dus energiebesparen;
2. Zoeken naar duurzame manieren van energie opwekken, bijvoorbeeld met windmolens en zonnevelden;
3. Beschikbare duurzame warmtebronnen inzetten als alternatief voor aardgas, want als we onze huizen elektrisch gaan verwarmen, moeten we nog meer elektriciteit opwekken.

Er is dus een sterke relatie tussen het opwekken van elektricteit en het verwarmen van woningen. We kijken dan ook integraal naar de opgaven en maken daarin verstandige keuzes.

In 2030 maakt meer dan de helft van de huishoudens en een groot deel van de bedrijven in Hengelo gebruik van energie van windturbines en zonnepanelen. Daarvoor moeten we nu al beginnen. Niet alleen omdat het moet, maar ook omdat we dit wíllen; voor nu, maar ook voor de generaties na ons.

ADVIES EN BEGELEIDING BIJ AFWIKKELEN SCHULDEN
Zoek op tijd hulp bij schulden!

Als ondernemer ben je gewend om met risico’s en tegenslag om te gaan, maar corona is van een andere orde. Het kabinet heeft allerlei steunmaatregelen ingevoerd om jou door deze tijden te helpen. Maar wat de toekomst ook gaat brengen, de maatregelen houden een keer op. Of misschien zijn ze nu al niet voldoende voor jou. Heb je betalingsachterstanden of schulden? Trek op tijd aan de bel.
GROEIEN IN DE STEDENDRIEHOEK
AACC Apeldoorn zet ambitie extra kracht bij met een vestiging in Deventer

AACC Accountants & Bedrijfsovernames breidt uit met een nieuwe vestiging in Deventer. Door de samenwerking met het Deventerse Accoris Ondernemersservice sinds 1 maart dit jaar is deze uitbreiding gerealiseerd. De accountancypartij uit Deventer werkt al langer samen met AACC op het gebied van personeelsdiensten en bedrijfsovernames.
''HET ZIT IN ONZE GENEN OM TE ONTWIKKELEN''
Permanent ontwikkelen basis voor gezonde economie

Het vermogen om mee te bewegen met trends, ontwikkelingen en nieuwe wetgeving vormt de basis voor economische groei en welvaart. Een belangrijke voorwaarde om dat goed te kunnen doen in deze snel veranderende wereld zijn werknemers die hun kennis permanent kunnen ontwikkelen.
MÉT EEN STIMULERINGSPLAN ‘ZON OP DAK’
Hengelo spoort bedrijven, organisaties en zichzelf aan om duurzaam energie op te wekken

De temperatuur op aarde stijgt, omdat er steeds meer broeikasgassen zoals CO2 in de lucht komen. Dagelijks merken we de gevolgen. Extreme regenval, hete en droge zomers, een stijgende zeespiegel, enzovoort.
ANDERE BLIK OP PERSONEEL
Zet jouw medewerker centraal

Door de coronacrisis is de mismatch op de arbeidsmarkt goed zichtbaar. Als we op dezelfde manier blijven werken, dan verandert er niets. ‘Het is tijd voor betekenisvol werken en omdenken: kijken naar wensen, drijfveren en talenten van een kandidaat in plaats van alleen te focussen op iemands cv.’
ONPARTIJDIG OP ZOEK NAAR WEDERZIJDS BELANG
‘Neem een vaste mediator voor conflicten op de werkvloer’

Het is het laatste dat je hoopt als werkgever, maar arbeidsconflicten komen veelvuldig voor. Het leidt onmiddellijk tot vermindering van productiviteit en zelfs op termijn verlies van waardevolle arbeidskrachten, het human capital van de onderneming. Maar als je conflicten hebt, neem die serieus en schakel een mediator in.
NYSINGH WIL GROEIEN
Nysingh advocaten en notarissen Zwolle verhuist naar Zwolle Trade Center

Per 1 september is de Zwolse vestiging van Nysingh advocaten en notarissen gehuisvest op het Business Park Zwolle. Met deze verhuizing, van de Burgemeester Roelenweg 11 naar de Grote Voort 291C, versterkt Nysingh haar groeiambitie waarin samenwerken het speerpunt is. Bij de afwerking en inrichting is veelal gekozen voor duurzame oplossingen en zijn er keuzes gemaakt die een gezond klimaat voor de werknemers ondersteunen.
IN SAMENWERKING LIGT DÉ OPLOSSING!
Hét ondernemerspanel: 'De Energietransitie biedt ook nieuwe kansen!'

Het ondernemerspanel geeft elke maand hun standpunt over een stelling. Deze stelling is gebaseerd op wat er speelt onder de ondernemers uit de regio. Voor deze maand hebben de volgende ondernemers de tijd genomen om hun standpunt te delen met ons Robert Heinst - Olympia | drs. Jarno Holtman - Probaat
 
 
Wil je ook mee in onze landelijke of regionale nieuwsbrief? Neem dan contact op met mij via
0512-745223 of a.sliedrecht@ondernemersbelang.nl en ik zal je informeren over de mogelijkheden.

Je ontvangt deze mail omdat je klant bent bij Hét Ondernemersbelang, je in het verleden een offerte bij ons hebt opgevraagd of je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

%SENDER-INFO-SINGLELINE%

Privacy Verklaring  l  Uitschrijven