This template has been shared with you

You can use this email template by logging in to your email marketing account, going to the template page, clicking add template, and choosing the "Import" option.

Preview
 
Beste %FIRSTNAME%,

Wat leuk dat je onze regionale nieuwsbrief van Oost Nederland weer leest.

In deze nieuwsbrief vertelt wethouder Claudio Bruggink over duurzaamheid in zijn gemeente.

Claudio Bruggink, wethouder Duurzaamheid gemeente Hengelo: "In deze tijden is het eigenlijk onmogelijk om niet te beginnen met het meest besproken onderwerp op dit moment: Corona. Gesprekken gaan over de zorgen, de financiële problemen, de lockdown en vooral ‘Wanneer houdt dit op?!’ Het is moeilijk om aan andere dingen te denken. En ik leef erg mee met de mensen die het zwaar hebben, om welke reden dan ook."

Daarnaast hebben we deze week ook Het Ondernemerspanel die hun standpunten geeft over regeldruk bij ondernemers.


Stuur onze nieuwsbrief ook gerust eens door naar een collega of naar een zakelijke relatie. Gebruik dit formulier om de nieuwsbrief door te sturen.

Veel leesplezier,
Albert Sliedrecht
VEEL HENGELOSE ONDERNEMERS ZIJN AL ACTIEF BEZIG
Claudio Bruggink, wethouder Duurzaamheid gemeente Hengelo

Soms lijkt het ver. Maar er zijn ook nog andere zaken waar we ons op dit moment in Hengelo mee bezighouden. En één onderwerp breng ik hier graag voor het voetlicht: duurzaamheid. Het is een immens belangrijk onderwerp waar ook in deze tijd oog voor moet zijn. Het betekent duurzaam omgaan met de aarde; met mens en dier. De grondstoffen goed gebruiken en het liefst hergebruiken, niet meer nemen dan we nodig hebben, niet vervuilen en producten maken die geen negatief effect hebben op het milieu. Duurzaamheid gaat dus over denken aan de generaties na ons en de aarde goed achterlaten.

''HOE KUNNEN WE IN HENGELO DUURZAME ENERGIE OPWEKKEN?''
Hengelose bedrijven denken mee over energie opwekken

In 2050 willen we in Nederland energieneutraal zijn. Dat betekent dat we alle stroom die we gebruiken ook zelf opwekken. Dat is een enorme klus waar alle gemeenten in het land mee bezig zijn. Hengelo pakt dit in Twents verband op in de Regionale Energie Strategie (RES). Omdat de opgave zo groot is, is alle hulp welkom. Daarom vragen we ook Hengelose bedrijven om hun ideeën en inzet.
''TE VEEL REGELGEVING BELEMMERT DE CREATIVITEIT''
Het ondernemerspanel: 'Regeldruk houdt ondernemers van het ondernemen af'

De stelling van deze maand: Ondanks de goede voornemens van de overheid om de regeldruk en de administratieve lasten te verminderen, komt de Kamer van Koophandel recent weer met de, voor niet aan de beurs genoteerde ondernemingen, verplichte UBO- (Ultimate Beneficial Owner) inschrijving in het kader van de vierde anti-witwasrichtlijn op basis van Europese regelgeving.

Ervaart u als ondernemer nu daadwerkelijk vermindering van regeldruk en administratieve lasten of is die toezegging vooralsnog een ‘wassen neus’?

SOMS IS HET BETER IEMAND NAAR EEN ANDERE WERKGEVER TE BEGELEIDEN
Help je medewerkers bij carrièreswitch!

In onzekere tijden als nu, heb je als ondernemer vast je strategie voor de toekomst klaar. Je weet wat je moet doen om het hoofd boven water te houden en om – als de economie weer aantrekt – jouw bedrijf verder te laten ontwikkelen en groeien. Maar heb je ook de juiste mensen daarvoor? Wellicht is er behoefte aan instroom van nieuw talent en potentieel. Maar waar vind je die nieuwe medewerkers en hoe zorg je ervoor dat ze een soepele overstap naar jouw bedrijf maken?
ALS ONDERNEMERS MOETEN WE ENKEL VOORUITKIJKEN
Crisis? Nee, veranderende economische omstandigheden

“Wij zijn actief op plekken waar men ons niet ziet – onzichtbaar achter de schermen. Met onze technische tak zitten we in muren, vloeren en plafonds. En met HR helpen wij in de dug-out om alles dusdanig te organiseren dat ‘de spelers in staat zijn om optimaal te spelen’.”
HOE JE SOCIAAL ONDERNEMEN BETER KAN VORMGEVEN
Sociaal ondernemen gebaat bij flexibele integratie werknemers met achterstand tot arbeidsmarkt

Steeds meer organisaties en ondernemingen willen invulling geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, ook wel aangeduid met de slogan planet, profit, people. Waar het de component people betreft, komt de EEGA Groep nogal eens om de hoek kijken. De EEGA Groep is al vele jaren gespecialiseerd in het tot stand brengen van een koppeling tussen werk en mensen die een wat grotere afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Opdrachtgevers zijn onder meer de Rijksoverheid, gemeenten en bedrijven.
PURPOSE EN PROFIT GAAN HAND IN HAND
Echte impact door ondernemen vanuit purpose

Wat hebben Tony’s Chocolonely, Dopper, Auping en WeTransfer met elkaar gemeen? Het zijn BCorp-gecertificeerde ondernemingen die waarde en sociale impact genereren, oog hebben voor de belangen van alle stakeholders en het milieu. Bedrijven die sociaalmaatschappelijke doelen en winst in evenwicht houden. Dat gaat verder dan maatschappelijk verantwoord ondernemen, dat gaat om ondernemen vanuit purpose om als bedrijf bij te dragen aan een hoger doel.
 
a.sliedrecht@ondernemersbelang.nl   l   0512 - 745 223
Je ontvangt deze mail omdat je klant bent bij Hét Ondernemersbelang, je in het verleden een offerte bij ons hebt opgevraagd of je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

%SENDER-INFO-SINGLELINE%

Privacy Verklaring  l  Uitschrijven