This template has been shared with you

You can use this email template by logging in to your email marketing account, going to the template page, clicking add template, and choosing the "Import" option.

Preview
 
Beste %FIRSTNAME%,

Met de nieuwe, strengere maatregelen gaat Nederland het coronavirus opnieuw te lijf. Wat zijn de gevolgen voor de ondernemers in Nederland? Hoe gaan zij om met deze nieuwe, harde realiteit?

Vandaag lees je onder andere in de nieuwsbrief:
  • Jacco Vonhof van MKB Nederland over de verschillende belangen die er spelen.
  • Economen van ABN Amro voorspellen opnieuw zware economische krimp.
  • Koninklijke Horeca Nederland pleit voor 100% compensatie voor horeca ondernemers.

Kortom, veel interessants om te lezen.

Veel leesplezier,

Hét Ondernemersbelang
Gedeeltelijke lockdown komt hard aan bij ondernemers

‘Het is onvermijdelijk dat het kabinet extra maatregelen neemt om de oplopende besmettingen terug te dringen. Het komt hard aan, vooral in sectoren die telkens opnieuw de klappen krijgen.
Creëer een productieve omgeving voor je thuiswerkplek

Met thuiswerken als het nieuwe normaal kun je maar beter zorgen dat de thuiswerkplek optimaal is ingericht. Dat bevordert de productiviteit en voorkomt werkachterstanden én fysieke klachten. Grote vraag is dus: hoe kun je die fysieke thuiswerkplek inrichten? Welke zaken heb je dan nodig? En waarmee moet je rekening houden?
Horeca plat gelegd; door verplichte sluiting 100 procent steun noodzakelijk

Dinsdagavond maakten premier Rutte en minister De Jonge tijdens een persconferentie bekend dat alle eet- en drinkgelegenheden in Nederland vanaf woensdagavond 14 oktober 22:00 uur opnieuw voor vier weken moeten sluiten.
Hoe gaat het nu met het Nederlands MKB?

Opnieuw heeft overal ter wereld het bedrijfsleven te lijden onder de uitbraak van het coronavirus. De tweede golf lijkt een feit met alle bijbehorende maatregelen van dien. Net na het hoogtepunt van de crisis in juni deden we onderzoek onder 659 Nederlandse MKB bedrijven om inzicht te krijgen in de impact van corona.
De WHOA: een nieuwe wet om faillissementen te voorkomen?

Op dinsdag 7 oktober jl. is door de Eerste Kamer de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) aangenomen. Deze wet maakt het voor ondernemingen gemakkelijker om via een akkoord met schuldeisers en aandeelhouders tot herstructurering van schulden te komen en zo een faillissement af te wenden.
De Nederlandse economie tijdens covid-19 – Economische gevolgen van de tweede golf

Door lockdowns zijn economieën wereldwijd, waaronder ook de Nederlandse, in een ernstige recessie beland. De figuur links hieronder toont het verloop van de strengheidsindex van overheidsreacties in verschillende Europese landen*. Economen gaan in het algemeen uit van een direct verband tussen de strengheid van de lockdown en het verlies van bbp-groei.
Heb je een artikel dat aansluit bij één van bovenstaande thema's en wil je die graag delen met ondernemend Nederland? Neem gerust contact met ons op.

info@ondernemersbelang.nl   l   0512 - 74 52 20

%SENDER-INFO-SINGLELINE%
Privacy Verklaring  l  Uitschrijven